Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos palócleves pulykából

Tárkonyos palócleves pulykából
Tárkonyos palócleves pulykából
100 perc / előkészület: 15 perc főzés: 85 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A klasszikus palócleves bárányhússal készül. Én most kihasználva a gasztronómia szabadságát, szakítok a hagyományokkal, és pulykacombból csináltam. Így is egy ízletes és laktató leves kerekedett ki belőle. Csak ajánlani tudom.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, és a zsíron megdinszteljük. A kisebb kockára vágott húst a hagymával elkeverjük, és fehéredésig pirítjuk, majd megszórjuk finomliszttel, 1-2 percig kevergetve pirítjuk.
  2. Félrehúzzuk a tűzről, és megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a köménymagot, a babérlevelet, a házi ételízesítőt, a kockára vágott burgonyát, a 2-3 centisre darabolt zöldbabot, és 3 liter vízben megfőzzük.
  3. A réteslisztből, tojásból, csipet sóval, közepes lágyságú tésztát gyúrunk, és a forrásban lévő levesbe csipkedjük.
  4. A tejfölt, a tárkonyt és az ecetet összekeverjük, adunk hozzá a forró levesből, simára keverjük, és visszaöntjük a levesbe. Elkeverjük, megforraljuk, és tálaljuk.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 33
össznézettség: 37 993
elküldve: 10
receptkönyvben: 255
elkészítve: 17/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Ligeti Károly

Mióta szakács: 2014.03.04.
129 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

palócleves, palócleves pulykacombbal

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

P. Margó
P. Margó Fri, 2017-09-15 16:49

Kedves Károly! Ezt a levest többször elkészítettem az Ön receptje szerint. Egyszerűen: nagyon finom. Köszönettel: Margó

Finimini
Finimini / Finimini Wed, 2014-12-17 12:05

Kedves Károly! Ez a leves tökéletes, az elkészítése férfiasan logikus (zavaró agyonmagyarázás nélküli), kiadós jóízű. Köszönöm. Mentettem.Üdvözlettel: Edit

Ligeti Károly
Ligeti Károly / Ligeti Károly Thu, 2014-12-18 08:42

Kedves Edit! Köszönöm az elismerő szavakat. A receptek leírásánál mindig törekszem arra, hogy a leírás egyszerű és egyértelmű legyen, ami alapján az étel könnyedén elkészíthető. Örülök, hogy ízlett a leves! További jó sütést-főzést kívánok! :-)

256
pulykahús 50 dkg
zöldbab 50 dkg
burgonya 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
sertészsír 1 ek
fűszerpaprika 1 ek
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
finomliszt 1 púpozott ek
tárkony 1 ek
tárkonyecet 1 ek
tejföl 175 g
babérlevél 5 db
tojás 2 db
rétesliszt 6 evőkanál
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
ételízesítő 2 ek
víz 3 l