r
Nosalty Logó

Tejszínes halleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tejszínes halleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 316 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1270 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 84 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1461.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    528 mg
  • Nátrium
    638 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    303.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    425 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    329 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3311 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    982 micro
Összesen 316 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.7 g

Zsír

  • Összesen
    46 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    614 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5847.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    658 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    2110 mg
  • Nátrium
    2550 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1212.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1699 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    1314 micro
  • K vitamin:
    215 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    640 mg
  • Retinol - A vitamin:
    389 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    13245 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3927 micro
Összesen 1270 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    323 micro
  • β-karotin
    864 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 84 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rákokat megpucoljuk. (A rákhúst tegyük vissza a hűtőbe).
  2. A páncélból, fejből alaplét főzünk: olívaolajon a fejet és páncélt 2 gerezd átpréselt fokhagymával együtt megpirítjuk. Felöntjük fehérborral és 1 liter vízzel.Hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, hagymát. Sózzuk, borsozzuk és 30 percig lefedve főzzük.
  3. Ha kész, egy szitán átszűrjük. Felforraljuk éshozzáadjuk a tejszínt és a citromlevet. Végül jön a rákhús és a felkockázott lazacfilé. 5 percig főzzük. Ha kell még sózzuk, borsozzuk.
  4. A rukkolát megmossuk és a tányérokba kiszedett levesre halmozzuk.
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 11143
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 14.

Ajánló

A főzésből megmaradt fehérbort igyuk hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Zseniális. A Nők Lapja Konyhában találtam ezt a receptet. Minimálisat módosítottam rajta. A rukkola hihetetlenül jó hozzá. Igaz, én nem tudnék olyan ételt mondani, amihez ne enném meg szívesen. :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek