Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos csirkeragu Glaser konyhájából

Tárkonyos csirkeragu Glaser konyhájából
Tárkonyos csirkeragu Glaser konyhájából
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha nincs tárkonyecetünk, ízesítsük a ragut frissen csavart citromlével.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát megpucoljuk, négybe vágjuk, majd kevés olajon egy serpenyőben megpirítjuk. Kivesszük, és félretesszük.
  2. A combokat megmossuk, szárazra itatjuk, lebőrözzük, kicsontozzuk, majd a húst kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk.
  3. A maradék olajat a serpenyőbe öntjük, felhevítjük, rászórjuk a húst, és körbe megpirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, további 2-3 percig pirítjuk, majd sóval, borssal, paprikával fűszerezzük, és felöntjük a levessel. Felfőzzük, lefedve kb. 15 percig főzzük.
  4. Közben megtisztítjuk sárgarépát, és kockákra vágjuk. A sárgarépát a húshoz adjuk, és további 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a fagyasztott zöldborsót és a gombát, és további 5 percig főzzük.
  5. A lisztet elkeverjük a tejföllel és egy kis vízzel. A raguhoz adjuk, és kb. 3-5 percig főzzük, míg besűrűsödik. Megszórjuk az apróra vágott tárkonnyal. Sóval, borssal, ecettel ízesítjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 7 321
elküldve: 0
receptkönyvben: 166
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkeragu, zöldséges csirkeragu, tejfölös tárkonyecetes csirkeragu

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

510
csirkecomb 2 db
vöröshagyma 1 kis db
szárnyas alaplé 250 ml
sárgarépa 1 közepes db
csiperkegomba 125 g
zöldborsó 50 g
napraforgó olaj 2 ek
tejföl 4 ek
finomliszt 1 csapott ek
tárkony 0.5 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0.5 tk
tárkonyecet 1 ek