r
Nosalty Logó

Tárkonyos csirkeragu Glaser konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Tárkonyos csirkeragu Glaser konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 512 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1025 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1053.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    552 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    393 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    1243 micro
  • β-karotin
    3072 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    832 micro
Összesen 512 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    53.2 g

Zsír

  • Összesen
    73.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2106.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    671 mg
  • Nátrium
    1103 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    494.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    786 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    2486 micro
  • β-karotin
    6144 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1664 micro
Összesen 1025 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    213 micro
  • β-karotin
    527 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 89 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombát megpucoljuk, négybe vágjuk, majd kevés olajon egy serpenyőben megpirítjuk. Kivesszük, és félretesszük.
  2. A combokat megmossuk, szárazra itatjuk, lebőrözzük, kicsontozzuk, majd a húst kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk.
  3. A maradék olajat a serpenyőbe öntjük, felhevítjük, rászórjuk a húst, és körbe megpirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, további 2-3 percig pirítjuk, majd sóval, borssal, paprikával fűszerezzük, és felöntjük a levessel. Felfőzzük, lefedve kb. 15 percig főzzük.
  4. Közben megtisztítjuk sárgarépát, és kockákra vágjuk. A sárgarépát a húshoz adjuk, és további 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a fagyasztott zöldborsót és a gombát, és további 5 percig főzzük.
  5. A lisztet elkeverjük a tejföllel és egy kis vízzel. A raguhoz adjuk, és kb. 3-5 percig főzzük, míg besűrűsödik. Megszórjuk az apróra vágott tárkonnyal. Sóval, borssal, ecettel ízesítjük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 223
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 13522
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha nincs tárkonyecetünk, ízesítsük a ragut frissen csavart citromlével.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így fagyaszd le az aprósütit, ha már nem tudod, mit...

Ebben az időszakban majd mindenki buzgón gyártja a házi aprósütit, így megeshet, hogy kissé elszámoljuk magunkat és nyakunkon marad a sütemény, mert már a szomszédnak is elege van belőle. Ilyenkor nehogy a kukába dobjuk munkánk gyümölcsét, hanem tegyük el ínségesebb időkre, jól jön az még! Mai Napi tippünk ebben segít!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...