Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tarhonyás hús csiganyuci konyhájából

Tarhonyás hús csiganyuci konyhájából
Tarhonyás hús csiganyuci konyhájából
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokszor készítettem már, nagyon szeretjük. Gyorsan el is készíthető. Én általában kuktában főzöm a pörköltet, mert így gyorsabban elkészül, és a hús sokkal omlósabb lesz.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Jól illik hozzá a csalamádé, vagy a savanyú uborka.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a pörköltet. A húst felkockázzuk, a hagymát felaprítjuk.
  2. Az olívaolajon megpirítjuk a hagymát, majd a húst is. Ezután fűszerezzük.
  3. A húst felöntjük vízzel, amíg el nem lepi. Puhára főzzük.
  4. Amíg a hús megpuhul, elkészítjük a tarhonyát. Olívaolajon megpirítjuk, majd forró vízzel felöntjük (ne főzzük teljesen puhára, mert a pörkölttel még puhulni fog).
  5. Amikor a pörkölt és a tarhonya is elkészült, összeöntjük, és összefőzzük.


 

  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 146
elküldve: 2
receptkönyvben: 29
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

csiganyuci

Mióta szakács: 2012.07.29.
65 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: kukta
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tarhonyás hús, tarhonyás pulykahúsfilé, pulykahúsos tarhonya

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csiganyuci
csiganyuci / csiganyuci Wed, 2013-06-19 20:30

"Kedves" Tarackos!

1. Nem eszem sertéshúst (na igen, készíthetném pl, a gulyást marhából is, csak arra sajnos ritkán van időm) ezért próbálom helyettesíteni pulykacombbal (egyébként húst is ritkán eszem).
2. Esetleg a ketchup lehet házi is, nem?!
3. Nem használok állati zsiradékot, viszont olívaolajat, kókuszzsírt igen (ezekből sem sokat). Szerintem ezek egészségesek.
4. Na igen, babkonzerv... Nem vagyok rá büszke (mármint a használatára), de sajnos ritkán van időm pl. fejtettbabot főzni... így gyorsabb. Tudom, de nem egészséges. Egyébként lehet tartósítószermentes, bio, nem agyonsózott babkonzervet is kapni (legalábbis külföldön). Ja, és találsz olyan receptemet, amiben "ételízesítő" szerepel-azt pedig saját aszalású zöldségekből és szárított zöld fűszerekből őrölve készítem. Én sem vagyok híve "műanyagoknak".
5. Szerintem nem én vagyok itt az egyedüli aki megosztott egy "gulyáskrémes" receptet. Mellesleg képzeld a gulyáskrém is elkészíthető házilag!
6. A kép nem mindig adja vissza hitelesen az eredetit (pláne ha nem profi a géped).
7. Egyébként ha megnézed, elég sok receptem egészséges alapanyagokból készül.
8. Végül, ne ítélkezz, amíg nem ismersz, és nem ettél a főztömből! :) (Bocs, gondolom Te meg sem kóstolnád.)

Nagyjából ennyi! Nem sértődöm meg, de nyilván nem estek jól a szavaid!

További kellemes, "műanyagmentes" főzést! :)

Üdv: Csiganyuci

.Méhecske.
Méhecske / .Méhecske. Tue, 2013-10-15 22:25

Elképesztően unalmas már Tarackos térítő-kritizáló megnyilvánulásának bármilyen formája... a helyedben nem is reagáltam volna, egye a saját főztjét, amiből ugye mi még egyetlen egyet sem láthattunk!

Tarackos
Tarackos / Tarackos Tue, 2013-06-18 11:56

Szia!Ketchup,olíva olaj,gulyáskrém-bár ez nem látszik az étel színén-ugyanakkor látom,hogy egészséges alapanyagokat is próbálsz használni,de akkor mit keresnek a receptjeidben ezek a műanyag hozzávalók?

491
pulykacomb 500 g
tarhonya 200 g
vöröshagyma 1 közepes fej
olívaolaj 1 ek
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
ketchup 1 ek
gulyáskrém 1 ek