Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kacsaszárny tarhonyával

Kacsaszárny tarhonyával
Kacsaszárny tarhonyával
100 perc / előkészület: 10 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a kacsahúst minden variációban. Ha van szárnytő, azt is szívesen veszek, hol leves, hol rizses vagy tarhonyás hús készül belőle. Zöldséget már megint azt raktam bele, amit éppen találtam itthon.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsaszárnyat kevés olajon erős tűzön egy mélyebb serpenyőben körbepirítjuk. Annyi vizet öntünk rá, ami éppen befedi. Hozzáadunk egy leveskockát, a fokhagymát, a babérlevelet, fekete borsot, és nagyon lassan majdnem puhára főzzük. (Kb. 1 óra.)
  2. Közben megpucoljuk és felkarikázzuk a sárgarépát, lila hagymát (elfogyott a vöröshagyma itthon) és a zellerszárat.
  3. Egy másik serpenyőben kevés olajon, folyamatosan kevergetve, picit megpirítjuk a tarhonyát. Ráöntjük a kacsaszárny főzőlevét, beleszórjuk a zöldségeket, a zöldborsó kivételével, kicsit összeforgatjuk az egészet. Ráültetjük a majdnem puha szárnyakat. Lefedjük, és nagyon lassan további 10-15 percig pároljuk.
  4. Ekkor belekeverjük még a mirelit zöldborsót, ezzel is főzzük még kb. 10 percig. Persze közben folyamatosan ellenőrizzük, időnként rá kell önteni egy kis vizet, hogy le ne égjen.
  • költség: 900 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 833
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
220 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tarhonya kacsával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1119
olívaolaj 2 ek
kacsaaprólék 50 dkg
tarhonya 20 dkg
sárgarépa 2 közepes db
zöldborsó 10 dkg
halványító zeller 2 közepes szár
lila hagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
babérlevél 2 db
fekete bors 0 ízlés szerint
leveskocka 1 db
víz 5 dl