adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes
Hozzávalók
-
20 dkg füstölt szalonna
-
2 nagy fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
2 db paprika
-
1 nagy db paradicsom
-
1 ek fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
1 kk majoranna
-
1 csipet szerecsendió
-
ételízesítő ízlés szerint
-
50 dkg tarhonya
-
1 dl napraforgó olaj
811
Kalória
32.2g
Fehérje
52.8g
Szénhidrát
51.7g
Zsír
167.4g
Víz
111.3g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
4.5g
Cukor
- 11% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
125g sertéslapocka295 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
23g paradicsom4 kcal
-
1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
63g tarhonya232 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
Összesen
811
kcal
- 11% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
1000g sertéslapocka2360 kcal
-
200g füstölt szalonna1310 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
200g paprika33 kcal
-
180g paradicsom32 kcal
-
11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
500g tarhonya1855 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
Összesen
6491
kcal
- 11% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
39.7g sertéslapocka94 kcal
-
7.9g füstölt szalonna52 kcal
-
13.5g vöröshagyma5 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
7.9g paprika1 kcal
-
7.1g paradicsom1 kcal
-
0.2g fűszerpaprika0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
19.8g tarhonya74 kcal
-
3.4g napraforgó olaj30 kcal
Összesen
257
kcal
- 11% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.2 g
Zsír
-
Összesen 51.7 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 686.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 72 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 391 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 52.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 167.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 88 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 168 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 281 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 579 micro
-
Lut-zea 208 micro
Összesen
811
kcal
- 11% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 257.4 g
Zsír
-
Összesen 413.2 g
-
Telített zsírsav 126 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 186 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 70 g
-
Koleszterin 890 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5488.9 g
-
Cink 37 mg
-
Szelén 577 mg
-
Kálcium 412 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 531 mg
-
Foszfor 3131 mg
-
Nátrium 761 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrát
-
Összesen 422.3 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 28 mg
Víz
-
Összesen 1339.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 234 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 41 mg
-
C vitamin: 189 mg
-
D vitamin: 700 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 86 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1344 micro
-
Kolin: 726 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 240 micro
-
β-karotin 2247 micro
-
β-crypt 260 micro
-
Likopin 4631 micro
-
Lut-zea 1661 micro
Összesen
6491
kcal
- 11% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 16.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 217.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 16.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 53.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 89 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 184 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
257
kcal
Elkészítés
- A bográcsban kevés olajon kisütjük a szalonnakockákat, hozzáadjuk a hagymát és üvegesre pirítjuk. Rádobjuk a zúzott fokhagymát, 1 percig összeforgatjuk, majd a húst hozzátesszük és fehéredésig pirítjuk .
- Fűszerezzük a hozzávalókkal és ismét zsírjára sütjük. Ekkor megszórjuk a paprikával, beletesszük a paprikát, paradicsomot és csendesebb lángon, többször megkevergetve puhítjuk. Az elpárolgott vizet apránként pótoljuk, de hagyjuk többször lesülni. Így sűrű, ízletes szaftot kapunk.
- Kb. 1 óra főzés után kóstoljuk meg és ízesítsünk utána. Kicsit markánsabb íze legyen, mint ahogy egyébként szeretnénk, jól érződjenek ki az ízek.
- A tarhonyát kevés olajon pirítsuk aranybarnára, tegyük az elkészült húsalaphoz és öntsük fel dupla mennyiségű forró vízzel és lehetőleg fedjük le. Így a forrás nem áll el, de már ne tegyünk a tűzre. Ahogy lassan alábbhagy a parázs, szépen megfő a tarhonyánk is. Amíg leve van, néhányszor keverjük meg és hagyjuk, hogy a kialvó parázson elszívja a levét.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 p
- Főzés ideje: 90 p
Nincs kellemesebb dolog, mint a szabadban sütni, főzni. Szerintem kellemesebb íz sincs. :) Nálunk minden nyáron többször visszatérő fogás és nagyon szeretjük. Házi savanyúsággal, káposzta vagy uborkasalátával... mindegy. Nagyon finom.