Nosalty Logó

Tárcsán sült pácolt húsok zöldségekkel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Wilson bá
Tárcsán sült pácolt húsok zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húsokhoz

A zöldségekhez

A pácoláshoz

Összesen 1121 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húsokhoz

A zöldségekhez

A pácoláshoz

Összesen 13433 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húsokhoz

A zöldségekhez

A pácoláshoz

Összesen 139 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    59.2 g

Zsír

  • Összesen
    86.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1629.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    587 mg
  • Nátrium
    774 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    459.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    79 micro
  • β-karotin
    496 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    1810 micro
Összesen 1121 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    710.2 g

Zsír

  • Összesen
    1033 g
  • Telített zsírsav
    346 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    376 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    134 g
  • Koleszterin
    2709 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19558 g
  • Cink
    98 mg
  • Szelén
    692 mg
  • Kálcium
    1201 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    1169 mg
  • Foszfor
    7042 mg
  • Nátrium
    9288 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    312.7 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    5509.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    926 micro
  • B6 vitamin:
    20 mg
  • B12 Vitamin:
    46 micro
  • E vitamin:
    66 mg
  • C vitamin:
    993 mg
  • D vitamin:
    326 micro
  • K vitamin:
    194 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    161 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    739 micro
  • Kolin:
    2270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    390 micro
  • α-karotin
    946 micro
  • β-karotin
    5949 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    20584 micro
  • Lut-zea
    21725 micro
Összesen 13433 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    211 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 139 Kcal

Hozzávalók

A húsokhoz

A zöldségekhez

A pácoláshoz

Elkészítés

A húsokhoz

  1. A húsokat egyben pácoljuk, és 1 napig állni hagyjuk hűtőben.
  2. A szalonnát apró kockákra vágjuk (bőrével együtt!), és félig kisütjük a tárcsán a nagyobb darabokra szelt vöröshagymával együtt.
  3. A húsokat fajtánként sütjük fűszerezve a szintén fűszerezett zöldségekkel együtt. A sült zöldségeket kivesszük, és tesszük az újat, mert ez hamarabb sül, mint a hús. A húsokat időnként forgatjuk, és középrőla tárcsa szélére húzzuk - eztaddig ismételjük, míg meg nem sült (így omlós és puha lesz, nem szárad ki).
  4. A füstölt kolbászt/szalámit eközben sütjük ki, ügyeljünk arra, hogy ne égjen meg.
  5. Friss házi kenyeret adunk hozzá, és tálaljuk.
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 59
  • Össznézettség: 22006
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 29.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Wilson bá 6 recept

Sokszor elkészítettem ezt az ételt (általában horgászat vagy baráti összejövetelek alkalmával), és pillanatok alatt elfogyott, bármennyit is csináltam... Bár nem egy diétás kaja, azt gondolom, hogy nem egészségtelenebb, mint manapság az üzletekben kapott alapanyagokból készített ételek. Az elkészítése kicsit macerás - figyelni kell, hogy minden "alkatrész" addig süljön, amíg szükséges. A zöldségeket - a vöröshagymát leszámítva - érdemes félig sütni, hogy roppanós legyen, a húsokat pedig állandóan forgatni kell, és ügyelni kell arra, hogy ne szárazon süljenek. Jó étvágyat hozzá!

Hozzászólások

Gabys

Szia nagyon jól hangzik a tied is! Cseréljünk:)) http://www.nosalty.hu/recept/tarcsan-grillezett-csirkecomb-tarja A nyáron kiegészítem a Te ötleteddel is, mert jól hangzik. Köszi, Gabi

Wilson bá

Szia Gabys, mentettem a a recepted, hétvégén kipróbálom, üdv: Wilson bá.

Gabys

Óóóóóó, nagyon örülök:) A recepted és a tanácsod alapján úgy gondolom profi módon tárcsázol. Szívesen megkóstolnám hogyan sikerült, ennek hiányában viszont a véleményedet örömmel fogadom:) Remélem ez a vacak es?s, változékony id? lehet?vé teszi. Szép hétvégét: Gabi

Wilson bá

Bár már nem most volt, de igazán finomra sikerült:-) Most éppen almalekvárt f?zök.. Ha van jó recepted erre, azt megköszönöm. Jó pihenést - és jó f?zicskélést -a hétvégére! gyuri.

Blazsanna

Nagyon tetszik az elkészítési mód, és az idén nyáron igazán itt lesz az ideje, hogy mi is felavassuk a tárcsasüt?nket. Egy kérdésem lenne a recepttel kapcsolatosan: a húsok pácolásával kapcsolatosan. Hogyan is kell azt, és mivel és meddig? Eddig még nem csináltunk ilyesfélét és érdekelne a dolog. Köszönöm a választ és a receptet is!

Zoli

Kedves Anna! Nem ennek a receptnek a tulajdonosa, de gyakorlott tárcsázó vagyok. Ahogyan Wilson leírta legalább egy éjszakára, de inkább egy napra kell a húsokat a pácban hagyni. Szárnyas húsnál elég az egy élszaka. Sertés húsnál kell az egy nap. Vad és marha húsnál inkább két nap kell. Zöldségeknek, gombának elég néhány óra. A páclé összeállítása egyéni ízlés szerint történhet. Alapjuk általában az olaj ( ét, vagy oliva ) , vagy mustár, esetleg méz és ebbe keverjük bele a f?szereket. Lehet kész f?szersókat is kapni, de egy id? után már kell? gyakorlatod lesz majd az egyéni ízekhez. Alapszabály , hogy el?ször sót dörgölünk a húsra ( kivéve a bolti pácsókat ) ezután rozsdamentes, vagy üveg edénybe rakjuk és ráöntjük a páclét. Olajos páclénél zúzott fokhagymát, frissen ?rölt borsot, koriandermagot, kakukkfüvet, vadhúsnál borókabogyót keverünk az olajba. Mustáros pácnál frissen ?rölt borsot, esetleg zúzott fokhagymát keverünk össze . Mézes pácnál zúzott fokhagymát, kakukkfüvet keverünk össze. A két utóbbiban pácolt hús sütésénél nagyon figyelni kell, mert könnyen odaég. Ezért a sütés el?tt érdemes olajba mártani. Az én tárcsám közepén van egy mélyedés és ebben mindig olaj van. Ebbe mártom a sütés el?tt a húst . Megfordításkor szintén belemártom. Az olajos páclét szintén fel lehet használni, de le kell sz?rni, mert a f?szerek miatt megég. Egy kicsit hosszan taglaltam a dolgot, de ezek fontosak a tárcsázáshoz. Sikeres sütögetést kívánok: Zoli

Blazsanna

Kedves Zoli! Igazán köszönöm a gondos és kimerít? tájékoztatást a pácolást illet?en. Biztos vagyok benne, hogy már a harmadik, negyedik, stb. alkalommal már merészebb leszek és én is kitalálok f?szerezési, elkészítési módokat. Csak hát ugye, a kezdetek nehezek. Bevallom, én minden receptet el?ször a leírás alapján, korrekten készítem el, hogy aztán a kés?bbiekben legyen mit?l eltérnem, ahogy a saját és a család szájíze megkívánja. Amit itt, a leírásban kaptam, nagyszer? kiindulópont lesz, ezzel a remek recepttel karöltve, amit Wilsontól kaptunk. Még egyszer nagyon köszönöm a pácolási metódus leírását, el is mentettem magamnak. Nyáron, vagy mihelyst beüt a jó id?, teszteljük! :-)

Zoli

Kedves Anna! Most látom, hogy egy kis hibát vétettem a leírásban. A vad és marha húsokhoz a sertéshúshoz leírt f?szereken felül kell még a borókabogyó is. Elnézést a hibáért. Zoli.

Figura57

Kedves Zoli! Amit leírtál az megállja a helyét, csakhogy nem szabad besózni a húst, a páclevet, ha több órán keresztül pácolsz, hiszen a só "kiszívja " a nedveket a húsból. Így kicsit íztelenebb is lesz. Ha grillezed akkor még ki is szárad a húsi. Mindezért mikor kiveszed a pácléb?l a húst, akkor kell besózni, közvetlen a sütés el?tt. Ez egy örök szabály. Szia: Figura57

Zoli

Kedves Figura! Köszönöm a jó tanácsokat. Be fogom tartani. Igazán kackiás a képed. További jó sütés- f?zést kívánok ! Zoli

Hozzávalók

A húsokhoz

A zöldségekhez

A pácoláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek