r
Nosalty Logó

Créme brulée fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Créme brulée fánk
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A fánkhoz

A vaníliakrémhez

A karamelltetőhöz

Összesen 587 kcal
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A fánkhoz

A vaníliakrémhez

A karamelltetőhöz

Összesen 4701 kcal
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A fánkhoz

A vaníliakrémhez

A karamelltetőhöz

Összesen 245 kcal
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.7 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 587 kcal
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.6 g

Zsír

  • Összesen
    102.4 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1639 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3131.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    1110 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    1156 mg
  • Nátrium
    463 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    829.5 g
  • Cukor
    401 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    216 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    916 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    305 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    454 micro
  • Kolin:
    1216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    895 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1622 micro
Összesen 4701 kcal
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

A fánkhoz

A vaníliakrémhez

A karamelltetőhöz

Elkészítés

A fánkhoz

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros, langyos tejben. A lisztet elkeverjük a sóval, majd beletesszük a vajat, tojássárgáját, vaníliaaromát és a tejes-élesztős keveréket. Ezekből ruganyos tésztát gyúrunk, majd 10 percig dagasztjuk.
  2. A tésztát duplájára kelesztjük egy meleg helyen, majd kinyújtjuk, kiszaggatjuk, és a fánkokat további 30 percig kelesztjük letakarva. Forró olajban aranybarnára sütjük őket, majd rácsra tesszük, és kihűtjük.

A vaníliakrémhez

  1. A sárgájákat kikeverjük a keményítővel és cukorral. A tejet elkeverjük a vaníliával, majd elkezdjük közepes lángon melegíteni egy lábasban.
  2. Ha már meleg a tej, de még nem forró, fokozatosan és óvatosan hozzáöntjük a tojásos keverékhez, és így temperáljuk azt. Visszaöntjük a lábosba, és folyamatos kevergetés mellett, közepes lángon sűrű krémet főzünk. Egy tálba öntjük, a felszínére frissentartó fóliát nyomunk (hogy ne bőrösödjön), és teljesen kihűtjük.
  3. A kihűlt krémet habzsákba töltjük. A kisült fánkokba egy lyukat nyomunk pálcikával, majd ezen keresztül megtöltjük őket a krémmel.

A karamelltetőhöz

  1. A cukrot és vizet egy lábasba tesszük, majd elkezdjük forralni, és aranybarna karamellt főzünk. Még melegen (mielőtt megköt) a fánkok tetejére öntjük/kanalazzuk a mázat. Akár meg is márthatjuk őket benne, így egyenletesebb bevonatot kapunk. Várjunk, amíg megkeményedik a karamell, és tálaljuk a fánkokat.
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1539
  • Feltöltés dátuma: 2023. február 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Créme brulée fánk
Lakos Benedek 262 recept

Minden, amit a klasszikus francia édességben, a créme brulée-ben szeretünk, az beköltözött a hagyományos farsangi fánkba. Az aranybarnára sült kelt tésztát főzött vaníliakrémmel töltjük, majd kopogós-ropogós karamellréteggel vonjuk be a tetejét. Ezzel aztán tényleg állhat a farsangi bál!

Hozzávalók

A fánkhoz

A vaníliakrémhez

A karamelltetőhöz

Címlapról ajánljuk

További cikkek