Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Oliebollen

Oliebollen
Oliebollen
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Belgiumban és Hollandiában népszerű fánk, amit főleg szilveszterkor esznek, de utcai árusoknál egész télen megtalálható. Gyors, könnyű, és sokkal kevésbé olajos, mint a hagyományos fánk!

hozzávalók / 4 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt langyos tejbe morzsoljuk, hozzáadunk egy kávéskanál cukrot, és megvárjuk, míg felfut.
  2. Az almát meghámozzuk, és lereszeljük, de akár kis kockákra is vághatjuk, úgy jobban fogjuk érezni az ízét.
  3. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, cukort, a tojást és a felfuttatott élesztőt. Mellétesszük az almát és a mazsolát, jól összekeverjük. Ragacsos, nyúlós tésztát fogunk kapni, ne adjunk hozzá több lisztet!
  4. Letakarjuk, és egy órán át kelesztjük.
  5. Az olajat felforrósítjuk, és két darab, olajba mártott kanállal kisebb labdányi darabokat szaggatunk.
  6. A forró olajba tesszük, 2-2 perc alatt megsütjük mindkét oldalát.
  7. Ha kész, papírtörlőre szedjük, majd tálalás előtt porcukorral megszórjuk. Melegen fogyasztjuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 15 398
elküldve: 1
receptkönyvben: 317
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

konyha: belga
alkalom: farsang, újév
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almás-mazsolás fánk, holland mazsolás fánk

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lina.hb
lina.hb Sat, 2016-02-20 22:08

Kedves Dakota!
Elképesztően könnyű, finom, pihe puha fánk. Sajnos az almát alig alig éreztük, de ez lehet az alma hibája is, és a vegyes lekváromé is amit mellé tettem. Attól tartok, gyakori vendég lesz nálunk a fánkod! Köszönjük!

730
finomliszt 2.5 bögre
alma 1 nagy db
friss élesztő 20 g
cukor 3 ek
tej 2.5 dl
mazsola 1.5 marék
tojás 1 db
0.5 kávéskanál
porcukor 2 ek