Csokoládés éclair fánkok
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Meggle
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 28% Zsír
Csokoládétöltelék
-
25g habtejszín73 kcal
-
38g étcsokoládé205 kcal
Tészta
-
9g vaj63 kcal
-
19g víz0 kcal
-
1g porcukor3 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g tojás17 kcal
Csokimáz
-
13g étcsokoládé68 kcal
-
6g vaj45 kcal
-
0 kcal
Összeállítás
-
10 kcal
Összesen
530
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 28% Zsír
Csokoládétöltelék
-
200g habtejszín584 kcal
-
300g étcsokoládé1638 kcal
Tészta
-
70g vaj502 kcal
-
150g víz0 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
0g só0 kcal
-
110g tojás138 kcal
Csokimáz
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
0 kcal
Összeállítás
-
12g kókuszreszelék79 kcal
Összesen
4237
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 28% Zsír
Csokoládétöltelék
-
18.2g habtejszín53 kcal
-
27.3g étcsokoládé149 kcal
Tészta
-
6.4g vaj46 kcal
-
13.6g víz0 kcal
-
0.6g porcukor2 kcal
-
9.1g finomliszt33 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g tojás13 kcal
Csokimáz
-
9.1g étcsokoládé50 kcal
-
4.5g vaj33 kcal
-
0 kcal
Összeállítás
-
1.1g kókuszreszelék7 kcal
Összesen
386
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 37.8 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 359.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 162 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.2 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 48.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 193 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 189 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
530
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.2 g
Zsír
-
Összesen 302.2 g
-
Telített zsírsav 183 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 88 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 872 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2877.9 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 468 mg
-
Vas 35 mg
-
Magnézium 646 mg
-
Foszfor 1299 mg
-
Nátrium 327 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 337.5 g
-
Cukor 206 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 386.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1542 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 125 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 354 mg
-
Retinol - A vitamin: 1508 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 414 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 629 micro
Összesen
4237
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 27.5 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 261.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.7 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 35.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
386
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Csokoládétöltelék
-
300 g étcsokoládé
Tészta
Csokimáz
-
100 g étcsokoládé
-
50 g vaj
-
2 csepp napraforgó olaj
Összeállítás
-
2 ek kókuszreszelék
Elkészítés
Csokoládétöltelék
- Kezdjünk a töltelékkel, mert idő kell neki, hogy kihűljön. Vízgőz fölött olvasszuk össze a Creme Patisserie-t és az apróra darabolt csokoládét. Az olvadó csokoládét alaposan keverjük el.
- Hagyjuk hűlni, majd tegyük be a hűtőbe legalább 3 órára, ideális esetben egy éjszakára.
- Tálalás előtt a kihűlt krémet verjük fel habosra, és töltsük habzsákba.
Tészta
- Olvasszuk meg a vajat a vízzel egy lábosban, adjuk hozzá a cukrot. Alacsony hőfokon adjuk hozzá a lisztet, csipetnyi sót, és keverjük erőteljesen és alaposan, amíg a keverék el nem válik az edény falától. Ez a folyamat körülbelül 1 percet vesz igénybe. Ügyeljünk arra, hogy a tészta ne égjen meg közben.
- Vegyük le a tűzről, és hagyjuk a tésztát hűlni egy másik tálban. Kezdjük hozzáadni a tojásokat egyenként, minden egyes adagolás után jól elkeverve. A kapott keveréknek ragacsosnak, de nem folyósnak kell lennie.
- Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra, és készítsünk elő egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsit. Tegyük át a tésztát egy cukrászzsákba díszítőcsöves (ideálisan csillag alakú) csatlakozóval.
- Nyomjunk körülbelül 10 cm hosszú tésztacsíkokat a tepsire. Hagyjunk elegendő helyet a csíkok között, mert a tészta sütés közben felpuffad. Körülbelül 16 db éclair-t tudunk készíteni a tésztából.
- Süssük 20-25 percig. Ügyeljünk arra, hogy sütés közben a sütőt semmiképp se nyitogassuk. Ha a tészta felpuffadt, és arany színűre sült, vegyük ki, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Csokimáz
- Vízgőz fölött, egy fémtálban összeolvasztjuk a csokoládét a vajjal. Hozzáadjuk az olajat is, amitől szép fényes lesz a máz.
- A mázat érdemes röviddel az összeállítás előtt elkészíteni, hogy ne dermedjen meg a csoki.
Összeállítás
- Az éclair-eket vágjuk vízszintesen ketté középen, és az alsó felét töltsük meg a a csokoládékrémmel, a felső részét pedig mártsuk a csokoládémázba, majd illesszük össze a krémes felével. Opcionálisan díszítsük kókuszreszelékkel, mandulapehellyel vagy más tetszőleges hozzávalókkal.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 4718
- Feltöltés dátuma: 2022. október 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- halloween ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- hanuka ,
- buli receptek
-
alkalom:
Meggle
5 recept
Az őszi hónapokat egy égetett tésztás édességgel kezdjük, amivel aztán lehet villantani. Az éclair egy klasszikus francia teasütemény, melynek alapja égetett tészta, főzött vaníliakrémmel vagy párizsi krémmel töltik, és selymes csokoládéöntetbe mártják. A sütemény a 19. században született, és eredetileg 'pain à la Duchesse'-nek (kenyér hercegnő módra) vagy 'la petite Duchesse'-nek (kis hercegnő) hívták. Később kezdték el 'éclair'-nek nevezni, ami a 'villám' szóból ered, és arra utal, hogy bizony villámgyorsan elfogy. Higgyétek el, nem lesz ez másképp most sem...