Zeppole egyenesen Nápolyból
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
25g víz0 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g tojás0 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
A krémhez és a díszítéshez
Összesen
312
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
250g víz0 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g tojás0 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
A krémhez és a díszítéshez
-
500g tej280 kcal
-
2g vanília0 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
140g tojássárgája451 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
152 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
60g koktélcseresznye99 kcal
Összesen
3128
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
16.8g víz0 kcal
-
6.7g vaj48 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0g tojás0 kcal
-
16.8g finomliszt61 kcal
A krémhez és a díszítéshez
-
33.7g tej19 kcal
-
0.1g vanília0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
9.4g tojássárgája30 kcal
-
8.1g cukor31 kcal
-
2.7g étkezési keményítő10 kcal
-
0.9g porcukor4 kcal
-
7 kcal
Összesen
210
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 13.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 173 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 463.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 268 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.2 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 122 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 120 mg
-
Retinol - A vitamin: 119 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 161 micro
Összesen
312
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 64.2 g
Zsír
-
Összesen 130.9 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1734 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4635.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 166 mg
-
Kálcium 860 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 847 mg
-
Nátrium 2676 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 412 g
-
Cukor 179 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 409.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1219 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 305 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 273 micro
-
Kolin: 1196 mg
-
Retinol - A vitamin: 1190 micro
-
α-karotin 53 micro
-
β-karotin 298 micro
-
β-crypt 48 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1613 micro
Összesen
3128
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 117 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 312.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 180 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 109 micro
Összesen
210
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
250 g víz
-
100 g vaj
-
1 teáskanál só
-
250 g finomliszt
A krémhez és a díszítéshez
-
500 ml tej
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
7 db tojássárgája
-
120 g cukor
-
40 g étkezési keményítő
-
2 ek porcukor
Elkészítés
A tésztához
- A vizet elkezdjük melegíteni egy közepes méretű szószos edényben, sózzuk, hozzádobjuk a kockázott vajat, és hagyjuk, hogy felolvadjon benne.
- Amikor teljesen elkeveredtek egymással – nem kell forralni, csak pont forrásig melegíteni – akkor hozzáadjuk a lisztet és spatulával, vagy fakanállal elkeverjük benne. Össze fog állni egy gombócba, ekkor még egy kicsit „égetjük”, forgatjuk a tűzön, majd lehúzzuk és hagyjuk hűlni.
- Ha már nem olyan meleg a tészta, hogy a beledobott tojásból rántotta készül, akkor egyenként hozzátehetjük a tojásokat, és simára keverjük vele. Mindig nézzük, hogy mennyire lazul, mert nekünk egy nagyon sűrű, krémszerű tésztára lesz szükségünk. Nagy tojások esetén 4 db is elég lehet!
- Az így elkészített tésztát dekorációs kinyomócsővel ellátott habzsákba töltjük, és duplakarikákat nyomunk belőle egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Így toljuk az előmelegített sütőbe 200 fokon 15 percre sülni, vagy ameddig picit megpufisodik és világosbarna nem lesz.
- Ekkor kivesszük a sütőből és egy mély edényben kb. 180 fokra melegített, épphogy csak buborékozó olajban, csipesszel vagy két fapálcikával, folyamatos forgatás mellett aranybarnára sütjük kívülről. Ez maximum 3 percet vesz igénybe adagonként. Egyszerre ne tegyünk az edénybe túl sokat, hogy mindegyik pufiságra figyelni tudjunk, gyorsan megéghetnek. Papírtörlőre szedjük őket.
A krémhez és a díszítéshez
- A krémhez egy közepes szószos edényben a tejet felforraljuk a vaníliával, a héját is tegyük bele, ne csak a kikapart magot, és a citrom késsel vékonyan levágott héjával, nem kell reszelni.
- Egy másik edényben keverjük krémesre a tojássárgákat a cukorral és a keményítővel, akkor optimális az alapanyagok aránya, ha habverővel teljesen, csomómentesen el tudjuk keverni az egészet.
- Egy szűrőn keresztül, kisebb adagokba keverjük a hevített tejet a cukros tojáshoz úgy, hogy ne húzza azt össze.
- Tegyük vissza a keveréket a tűzre, és alacsony lángon, folyamatos keverés mellett sűrítsük be krém állagúra.
- Amint kész, szedjük át egy tálba, keverjük, ameddig átveszi a tál hőjét, fényes és egynemű nem lesz, majd hagyjuk hűlni. Aki szeretné letakarhatja egy folpackkal, de nem szükséges, a jó krém nem bőrösödik be, jól lehet vele dolgozni később is.
- Készítsük elő a sütiket egymás mellé, és porcukorral hintsük meg őket.
- A krémet lapátoljuk dekorcsöves habzsákba, majd díszítsük meg a zeppolékat vele.
- A krém tetejébe egy-egy koktélcseresznyét nyomjunk, így tálalhatjuk, jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 3026
- Feltöltés dátuma: 2022. március 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gréti
585 recept
Égetett tészta a javából, ami ugyan megkívánja a tripla törődést, de annál többet ad ízben, és látványban a tányéron.