r
Nosalty Logó

Zeppole egyenesen Nápolyból

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Zeppole egyenesen Nápolyból
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez és a díszítéshez

Összesen 312 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez és a díszítéshez

Összesen 3128 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez és a díszítéshez

Összesen 210 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 312 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    64.2 g

Zsír

  • Összesen
    130.9 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1734 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4635.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    860 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    847 mg
  • Nátrium
    2676 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    412 g
  • Cukor
    179 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    409.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1219 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    305 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    1196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1190 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    298 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1613 micro
Összesen 3128 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez és a díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vizet elkezdjük melegíteni egy közepes méretű szószos edényben, sózzuk, hozzádobjuk a kockázott vajat, és hagyjuk, hogy felolvadjon benne.
  2. Amikor teljesen elkeveredtek egymással – nem kell forralni, csak pont forrásig melegíteni – akkor hozzáadjuk a lisztet és spatulával, vagy fakanállal elkeverjük benne. Össze fog állni egy gombócba, ekkor még egy kicsit „égetjük”, forgatjuk a tűzön, majd lehúzzuk és hagyjuk hűlni.
  3. Ha már nem olyan meleg a tészta, hogy a beledobott tojásból rántotta készül, akkor egyenként hozzátehetjük a tojásokat, és simára keverjük vele. Mindig nézzük, hogy mennyire lazul, mert nekünk egy nagyon sűrű, krémszerű tésztára lesz szükségünk. Nagy tojások esetén 4 db is elég lehet!
  4. Az így elkészített tésztát dekorációs kinyomócsővel ellátott habzsákba töltjük, és duplakarikákat nyomunk belőle egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Így toljuk az előmelegített sütőbe 200 fokon 15 percre sülni, vagy ameddig picit megpufisodik és világosbarna nem lesz.
  5. Ekkor kivesszük a sütőből és egy mély edényben kb. 180 fokra melegített, épphogy csak buborékozó olajban, csipesszel vagy két fapálcikával, folyamatos forgatás mellett aranybarnára sütjük kívülről. Ez maximum 3 percet vesz igénybe adagonként. Egyszerre ne tegyünk az edénybe túl sokat, hogy mindegyik pufiságra figyelni tudjunk, gyorsan megéghetnek. Papírtörlőre szedjük őket.

A krémhez és a díszítéshez

  1. A krémhez egy közepes szószos edényben a tejet felforraljuk a vaníliával, a héját is tegyük bele, ne csak a kikapart magot, és a citrom késsel vékonyan levágott héjával, nem kell reszelni.
  2. Egy másik edényben keverjük krémesre a tojássárgákat a cukorral és a keményítővel, akkor optimális az alapanyagok aránya, ha habverővel teljesen, csomómentesen el tudjuk keverni az egészet.
  3. Egy szűrőn keresztül, kisebb adagokba keverjük a hevített tejet a cukros tojáshoz úgy, hogy ne húzza azt össze.
  4. Tegyük vissza a keveréket a tűzre, és alacsony lángon, folyamatos keverés mellett sűrítsük be krém állagúra.
  5. Amint kész, szedjük át egy tálba, keverjük, ameddig átveszi a tál hőjét, fényes és egynemű nem lesz, majd hagyjuk hűlni. Aki szeretné letakarhatja egy folpackkal, de nem szükséges, a jó krém nem bőrösödik be, jól lehet vele dolgozni később is.
  6. Készítsük elő a sütiket egymás mellé, és porcukorral hintsük meg őket.
  7. A krémet lapátoljuk dekorcsöves habzsákba, majd díszítsük meg a zeppolékat vele.
  8. A krém tetejébe egy-egy koktélcseresznyét nyomjunk, így tálalhatjuk, jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 3026
  • Feltöltés dátuma: 2022. március 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Égetett tészta a javából, ami ugyan megkívánja a tripla törődést, de annál többet ad ízben, és látványban a tányéron.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...