r
Nosalty Logó

Sütőben sült fahéjas fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Sütőben sült fahéjas fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 497 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2969 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 329 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 497 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.7 g

Zsír

  • Összesen
    133.7 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1181.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    401.2 g
  • Cukor
    211 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    91 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1084 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 2969 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 329 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy tálba öntjük. Hozzáadjuk a cukrot, egy csipet sót és a sütőport.
  2. Beleütünk egy tojást, hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tejet.
  3. Csomómentesre keverjük a tésztát, majd habzsákba töltjük.
  4. A fánkforma mélyedéseit félig megtöltjük a tésztával, majd 175 fokra előmelegített sütőben 14-16 perc alatt aranybarnára sütjük.

A tetejére

  1. Ha elkészült, kivesszük és hagyjuk langyosra hűlni, majd ezután az egyik oldalukat megforgatjuk olvasztott vajban és fahéjas cukorban.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 91
  • Össznézettség: 65444
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 30.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Spórold meg az olajszagot, és készíts sütőben sült fánkokat fél óra alatt!

Hozzászólások (3)

Törölt felhasználó

A videó adta a lökést, tényleg ilyen nagyon egyszer? az elkészítés! Saját tapasztalatok: - gázos süt?ben kb. 30 perc volt a sütés, h?fok is lehet kicsit magasabb (süt? h?mér?vel néztem, de 14-16 percnél még nem sok változás volt), - egy adag 12 db-ra (7 cm átmér?) volt elég, célszer? duplán indítani :) -tettem bele + 2 csomag vaníliás cukrot, mert édesebben szeretem, - formát célszer? b?ven kikenni margarinnal, nekem nagyon szépen kijöttek sütés után, finoman megtekertem ?ket és már el is vált a tészta a formától, - ez amerikai fánk, teljesen más íz?/állagú mint a magyar, érdemes kipróbálni, nekem jobban ízlik mint az olajban kisüt?s magyar verzió, - a habzsákos rész a fénypontja a készítésnek, azt ne hagyjátok ki. Filléres dolog egy m?anyag habzsákfej és szintén filléres dolog egy er?sebb egyszer használatos nylon zacskó amit fagyasztáshoz árulnak. Ha a zacskót beleállítjuk valami 8-10 cm átmér?j? edénybe (nálam shaker) és ráhúzzuk a zacskó oldalát akkor csak bele kell önteni a tésztát. Nem kell a habzsák megtöltésével bajlódni. Aztán élmény a tésztát szépen habzsákkal kinyomni, olyan profi érzésem volt t?le :) - célszer? kevés lisztet, vagy tejet készenlétbe tartani, hogy a megfelel? állagot elérjük, vagyis nem kell a grammokhoz ragaszkodni hanem inkább a megfelel? állagig s?ríteni vagy hígítani, ezért is tetszett nagyon, hogy itt videó is volt a készítésr?l! Köszönöm a remek receptet.

puncedly

Szia, elnezest, hogy negativ velemenyt osztok meg, de ez a recept valahol satnit. Az en fankjaim kokemenyek lettek de kozben nem sultek at rendesen. Nem valt be.

Törölt felhasználó

Nagyon jól bevált! Köszönöm a receptet. :)

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek