Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőben sült fahéjas fánk

Sütőben sült fahéjas fánk
Sütőben sült fahéjas fánk
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Spórold meg az olajszagot, és készíts sütőben sült fánkokat fél óra alatt!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy tálba öntjük. Hozzáadjuk a cukrot, egy csipet sót és a sütőport.
  2. Beleütünk egy tojást, hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tejet.
  3. Csomómentesre keverjük a tésztát, majd habzsákba töltjük.
  4. A fánkforma mélyedéseit félig megtöltjük a tésztával, majd 175 fokra előmelegített sütőben 14-16 perc alatt aranybarnára sütjük.

A tetejére

  1. Ha elkészült, kivesszük és hagyjuk langyosra hűlni, majd ezután az egyik oldalukat megforgatjuk olvasztott vajban és fahéjas cukorban.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 41 325
elküldve: 21
receptkönyvben: 384
elkészítve: 21/21
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
959 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: farsang
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fánk sütőben

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

puncedly
puncedly Sat, 2017-05-13 19:15

Szia, elnezest, hogy negativ velemenyt osztok meg, de ez a recept valahol satnit. Az en fankjaim kokemenyek lettek de kozben nem sultek at rendesen. Nem valt be.

Apasüt
Apasüt Sun, 2016-04-03 21:57

A videó adta a lökést, tényleg ilyen nagyon egyszerű az elkészítés!

Saját tapasztalatok:
- gázos sütőben kb. 30 perc volt a sütés, hőfok is lehet kicsit magasabb (sütő hőmérővel néztem, de 14-16 percnél még nem sok változás volt),

- egy adag 12 db-ra (7 cm átmérő) volt elég, célszerű duplán indítani :)

-tettem bele + 2 csomag vaníliás cukrot, mert édesebben szeretem,

- formát célszerű bőven kikenni margarinnal, nekem nagyon szépen kijöttek sütés után, finoman megtekertem őket és már el is vált a tészta a formától,

- ez amerikai fánk, teljesen más ízű/állagú mint a magyar, érdemes kipróbálni, nekem jobban ízlik mint az olajban kisütős magyar verzió,

- a habzsákos rész a fénypontja a készítésnek, azt ne hagyjátok ki. Filléres dolog egy műanyag habzsákfej és szintén filléres dolog egy erősebb egyszer használatos nylon zacskó amit fagyasztáshoz árulnak. Ha a zacskót beleállítjuk valami 8-10 cm átmérőjű edénybe (nálam shaker) és ráhúzzuk a zacskó oldalát akkor csak bele kell önteni a tésztát. Nem kell a habzsák megtöltésével bajlódni. Aztán élmény a tésztát szépen habzsákkal kinyomni, olyan profi érzésem volt tőle :)

- célszerű kevés lisztet, vagy tejet készenlétbe tartani, hogy a megfelelő állagot elérjük, vagyis nem kell a grammokhoz ragaszkodni hanem inkább a megfelelő állagig sűríteni vagy hígítani, ezért is tetszett nagyon, hogy itt videó is volt a készítésről!

Köszönöm a remek receptet.

497
finomliszt 250 g
cukor 100 g
1 csipet
sütőpor 1 teáskanál
tojás 1 db
vaj 100 g
tej 250 ml
vaj 50 g
cukor 100 g
fahéj 2 kávéskanál