r
Nosalty Logó

Csavart fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Csavart fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A fánk tésztájához

A fánk tálalásához

Összesen 364 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A fánk tésztájához

A fánk tálalásához

Összesen 3626 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A fánk tésztájához

A fánk tálalásához

Összesen 303 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 364 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.9 g

Zsír

  • Összesen
    103.4 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3676.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    251 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    1027 mg
  • Nátrium
    1848 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    577.9 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    918 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    519 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    845 micro
Összesen 3626 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 303 kcal

Hozzávalók

A fánk tésztájához

A fánk tálalásához

Elkészítés

A fánk tésztájához

  1. A friss élesztőt egy kis langyos tejben a cukorral felfuttatjuk.
  2. A liszteket a robotgép táljába öntjük, hozzáadjuk az áttört főtt krumplit, a sót, a felfutott élesztőt, elkezdjük összedolgozni lassan a tésztát, közben hozzáadjuk egyenként a tojásokat, a mézet, a narancshéjat, és a végén kockánként a puha vajat.
  3. A gombócba gyúrt tésztát kilisztezett tálban legalább fél órát, de inkább egy órát konyharuhával letakarva pihenni hagyjuk meleg helyen, akár a konyhapulton, ne nyissuk rá az ajtót, ablakot, meg ne "fázzon".
  4. Ezalatt kétszeresére kel a tészta, ekkor kivesszük a tálból, nagyon enyhén lisztezett felületen cipóba gyúrjuk.
  5. Nagyobb gesztenyényi darabokat vágunk a tésztából, ezeket (páros számú) golyókba gyúrjuk.
  6. Két-két golyót hosszú hengerbe görgetünk-nyújtunk, majd ezeket egyik végükön összecsípjük és összetekerjük őket. Ha lógatva csináljuk, akkor az egyik szárat belendítjük a másik körül és a végén összeragasztjuk a másik oldal két végével külön-külön, hogy megőrizzük végig a csavart formát.
  7. Ezeket a csavart tésztákat egymás mellé helyezzük egy-egy kiterített sütőpapírra, és letakarva hagyjuk további fél órát kelni.
  8. Az olajat felforrósítjuk.
  9. A sütőpapírt a fánkok alatt négyzetesen felvágjuk, hogy ezzel egyenként fejjel lefelé a forró olajba tehessük őket, majd mindkét felükön pár perc alatt aranybarnára sütjük a fánkokat. Egyszerre csak egy-két fánk kerüljön az oljaba, mert meg fog pufisodni, szüksége lesz a helyre!
  10. Az olajból kiemelve, konyhai papírtörlőre vagy rácsra tesszük a kész fánkokat pár percre, hogy a felesleges olajat leszárítsuk róluk.

A fánk tálalásához

  1. Egy nagy tálba szórjunk finomszemcsés kristálycukrot, és ebbe hempergessük a fánkokat, majd mehetnek a kínálótálra. Langyosan szuper az első kóstolás, aztán hidegen is nagyszerű. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 1424
  • Feltöltés dátuma: 2024. március 21.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: húsvéti sütemény receptek

Receptjellemzők

Nem csak a báli szezonban esik jól a fánk, süssünk húsvétkor is egy nagy adaggal. Legyen szép, csavart, ez csinosan mutat a színes tojások mellett.

Hozzávalók

A fánk tésztájához

A fánk tálalásához

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek