r
Nosalty Logó

Sertéspörkölt

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty
Sertéspörkölt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 423 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 846 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 69 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    547.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    539.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    130 micro
  • β-karotin
    1143 micro
  • β-crypt
    129 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    784 micro
Összesen 423 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.9 g

Zsír

  • Összesen
    61.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1095.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    580 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1079.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    190 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    260 micro
  • β-karotin
    2287 micro
  • β-crypt
    259 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1567 micro
Összesen 846 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    86.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    407 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 69 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy magas falú edényben olvasszuk meg a zsírt, majd szórjuk bele a kockára vágott húst, amit sózzunk és borsozzunk, ízlésünknek megfelelően. Plusz az őrölt köményt se felejtsük el hozzáadni.
  2. Amikor a hús kifehéredett, öntsük hozzá a kockára vágott hagymát is, és kis idő múlva a zúzott fokhagymát is. Majd rövid ideig pároljuk őket együtt.
  3. A paradicsomot és a paprikát vágjuk apró kockákra, és egymás után hozzáönthetjük a húshoz. Közepes lángon hagyjuk, hogy levet eresszen az egész, ezután pedig öntsük fel a vízzel. Kicsit híg lesz az állaga, de mire a hús megpuhul, a víz is elfő!
  4. A babérlevelet dobjuk a pörkölthöz, majd a fűszerpaprikát is szórjuk bele. Azért jobb a főzés vége felé hozzáadni a pörkölthöz a paprikát, mert intenzívebb marad az íze így, mintha már az elején rászórtuk volna.
  5. Lassú tűzön addig főzzük a pörköltet, míg a hús megpuhul, aztán nincs más dolgunk mint tálalni, lehetőleg galuskával és savanyúsággal!
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1297
  • Tegnapi nézettség: 120
  • 7 napos nézettség: 1197
  • Össznézettség: 888196
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pörköltöt mindenből készítünk, de a legkedveltebbek között simán helyet foglal a sertéspörkölt. A következő receptből megtudhatod, hogy mennyire pofonegyszerű is elkészíteni ezt a csodálatos ételt!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek

Fasírtreceptek húsvétra

Kezdő szakácsok, gyakorlott háziasszonyok, az alábbi húsvéti fasírtreceptekből bárki megtalálja azt a rudat vagy golyót, amit az ünnepi asztalra varázsolhat.