r
Nosalty Logó

Szalagos farsangi fánk klasszikusan

Hajni pöttyös konyhája
szalagos fánk porcukorral megszórva
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

684
Kalória
16.6g
Fehérje
110.8g
Szénhidrát
16.4g
Zsír
35.4g
Víz
138.5g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
20.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 684 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4102 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 229 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    420.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    110.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 684 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.6 g

Zsír

  • Összesen
    98.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    831 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2520.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    289 mg
  • Kálcium
    561 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    1193 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    664.6 g
  • Cukor
    124 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    212.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    961 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    529 micro
  • Kolin:
    727 mg
  • Retinol - A vitamin:
    914 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    541 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1026 micro
Összesen 4102 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    11.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 229 kcal

Elkészítés

  1. A langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt, addig egy tálba a többi hozzávalót belemérjük, majd hozzáöntjük a felfutott élesztőt és egészen lágy tésztát dagasztunk belőle. Letakarva langyos helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Ha megkelt, kilisztezett felületen 2-2,5 cm vastagságúra nyújtjuk. Körülbelül 6 cm-es átmérőjű kerek szaggatóval korongokat szaggatunk belőle és letakarva még 10 percet pihentetjük őket.
  2. A megkelt korongok közepét az ujjunkkal benyomjuk, majd közepes lángon, közepesen forró olajban kezdjük sütni úgy, hogy először az ujjunkkal benyomott oldala kerüljön alulra, amit fedővel letakarva 1-2 percet sütjük, majd megfordítjuk és a másik oldalukat is 1-2 percig sütjük de ekkor már fedő nélkül, így lesznek szép szalagosak.
  3. Amikor kisültek, kiszedjük papírtörlővel kibélelt tálcára és a készre sütött fánkokat langyosra hűtjük. Lekvárral, mogyorókrémmel vagy porcukorral tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...