Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grillezett kacsamell

Grillezett kacsamell
Grillezett kacsamell
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyár végére kicsit unalmassá vált  a  grillezett tartja és csirkemell.  Átlapoztuk a grillezéssel kapcsolatos szakácskönyveinket és a Grillezés a kertben c. könyvben bukkantam rá erre a kacsamellre. Egy kicsit egyszerűsítettem az elkészítési módján. Nagy sikert aratott.

hozzávalók / 4 adag

A kacsamellhez

A körethez

ajánlat

Előző este érdemes bepácolni a húst, így jól átjárja a páclé.
Tejfölös-parmezános burgonyát sütöttem hozzá. Ezt bármilyen húsételhez ajánlom. Nagyon különleges, kellemes íze van.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Páclé elkészítése: a gyömbért lereszeljük és összekeverjük a Sherryvel, szójaszósszal, balzsamecettel, cayenne-borssal és az olajjal.
  2. A kacsamell bőrös részét bevagdaljuk, megsózzuk, borsozzuk és bedörzsöljük a páclével. 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
  3. Egy grilltálcát megkenünk olajjal és  bőrös felükkel lefelé rátesszük a kacsamelleket. 10 percig sütjük. Megfordítjuk és további 6 percig sütjük a másik felét is.
  4. Tejfölös-parmezános burgonyával és vegyes salátával tálaljuk.

 
Tejfölös-parmezános burgonya készítése:

  1. A burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk és félig megfőzzük sós vízben.
  2. Egy  kivajazott tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a tejfölt és a tetejét megszórjuk reszelt parmezánnal.
  3. Előmelegített sütőben (közepes hőfokon) kb. 20 perc alatt megsütjük. ( Amíg a teteje szép barna nem lesz.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 26 311
elküldve: 20
receptkönyvben: 237
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: 2

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

mázas kacsamell, kacsamell grillen, grillezett kacsahús

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

grillmester
grillmester Sat, 2013-08-24 16:46

Ugyanazt kérdezném, mint "na", vagyis faszén fölötti rostélyon is elkészíthető? Esetleg az indirekt sütés a megoldás?

na
na Sun, 2011-10-16 23:44

Grillrácson a szabadban is elkészíthető? Ott mennyi a sütési idő kb szerointed, ill fóliába kell rakni? Köszönöm

832
kacsamell 2 db
gyömbér 2 cm
sherry 2 ek
szójaszósz 2 ek
cayenne bors 1 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
balzsamecet 2 tk
olívaolaj 2 ek
burgonya 1 kg
tejföl 5 dl
parmezán sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
vaj 1 ek