Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Saslik barnamártással

Saslik barnamártással
Saslik barnamártással
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincsen nyár grillezés nélkül. Mi a barátainkkal rendszeresen rendezünk ilyen sütögetéseket, és most már nem csak simán húsokat pácolunk, de saslikokat is készítünk zöldségek és hús felhasználásával. A receptben említett hozzávalókon kívül használhatunk még számtalan finom, keményebb nyári zöldséget, például cukkinit vagy gombát is. Ha saslikozunk, ne felejtsünk el mártást is készíteni a husi mellé.

hozzávalók / 5 adag

A barnamártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sertéskarajt kb. 3 cm-es kockákra vágjuk, a szalonnát pedig kb. 2 cm-es kockákra. A karajt a grillpácba forgatjuk, olívaolajos-fűszeres mártásba, és minél több időt pihentetjük.
  2. A hagymát felkarikázzuk, a paprikát szintén 2 cm-es kockákra vágjuk.
  3. A saslikrúdra húzzuk a hozzávalókat, és izzó faszén fölött készre sütjük 20-25 perc alatt. 
  4. Barnamártás: A mártáshoz olajat hevítünk, beleszórjuk a borsot, hozzáadjuk a nádcukrot, felöntjük egy kevés vízzel, majd mustárral, sóval, worchester szósszal ízesítjük. A tejszínt kikeverjük a keményítővel, a mártáshoz öntjük, és pár percig jól összeforraljuk.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 4 719
elküldve: 1
receptkönyvben: 78
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Timi Poppins

Mióta szakács: 2013.08.21.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tojásmentes
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

saslik, nyárson sült hús, sertéshúsos saslik barnamártással

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

reni007
reni007 Sat, 2014-06-14 07:19

Szia!
Én a mártást próbáltam ki!Grill húsokhoz ,salátához készítettem és ISTENI FINOM!
Annyit változtattam,hogy nem sűrítettem semmivel (így is elég sűrű lett nekem,persze ez a hozzáadott víz mennyiségétől is függ) valamint miután lehúztam a tűzről egy zacskó habtejszínt kevertem hozzá,mert én nem szeretem a főzőtejszín ízét!
Ezt még biztosan sokszor fogom készíteni,mert az egész családnak nagyon ízlett!
Köszönöm a receptet!

1491
sertés rövidkaraj 1.5 kg
füstölt szalonna 50 dkg
póréhagyma 3 db
piros kaliforniai paprika 3 közepes db
flekken fűszerkeverék 4 ek
olívaolaj 4 ek
olívaolaj 4 ek
nádcukor 4 teáskanál
fekete bors 2 teáskanál
étkezési keményítő 2 evőkanál
1 kk
mustár 5 ek
főzőtejszín 4 dl
worcestershire-szósz 5 ek