r
Nosalty Logó

Foszlós lekváros pékfánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Foszlós lekváros pékfánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A fánkokhoz

Összesen 422 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A fánkokhoz

Összesen 3356 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A fánkokhoz

Összesen 301 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 422 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.6 g

Zsír

  • Összesen
    85.9 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    606 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1876.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    475 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    820 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    564.4 g
  • Cukor
    139 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    700 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    422 mg
  • Retinol - A vitamin:
    685 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    528 micro
Összesen 3356 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 301 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A fánkokhoz

Elkészítés

A fánkokhoz

  1. A langyos tejbe szórunk egy kevés cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a sóval és a maradék cukorral. A közepébe mélyedést készítünk, beletesszük a tojássárgáját és a felfuttatott élesztőt. Ha kell, további tejet adunk hozzá, amennyit felvesz. Ruganyos masszát gyúrunk, majd lisztezett felületen pár percig dagasztjuk.
  2. A puha vajat kockánként hozzáadagoljuk gyúrás közben a tésztához, majd további 5-10 percig dagasztjuk, míg a felülete fényes és feszes, a gombóc pedig enyhén hólyagos nem lesz. Olvasztott vajjal kikenünk egy tálat, a tésztát is bekenjük vele, majd fóliával letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát átgyúrjuk, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk. Fánkszaggatóval vagy pohárral köröket szúrunk, amiket egy sütőpapírral kibélelt tepsire pakolunk. Mindegyik fánk közepét benyomjuk egy felespohár aljával. Legyenek közel egymáshoz, hogy majd össze tudjanak kelni, de valamennyi helyet hagyjunk köztük. Letakarva, meleg helyen további 30 percig kelesztjük őket.
  4. Ha a fánkok megkeltek, újra benyomjuk rajtuk a méyledéseket, majd megtöltjük őket 2 teáskanál lekvárral. 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük, míg a sütemények teteje szép aranybarna nem lesz.
  5. Amikor elkészültek, hagyjuk kicsit hűlni a fánkokat, majd porcukorral meghintjük és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 113
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 7523
  • Feltöltés dátuma: 2024. február 06.

Receptkategóriák

Foszlós lekváros pékfánk
Lakos Benedek 355 recept

Sütőben sül tökéletesre a pékek fánkja, így olajszag nélkül juthatunk hozzá a farsangi finomsághoz. Bármilyen lekvárral, de egyéb édes krémekkel és töltelékekkel is elláthatjuk, ahogy szeretnénk. Gyors és egyszerű péksütemény.

Hozzávalók

A fánkokhoz

Címlapról ajánljuk

Rájöttem, mi a nagymamák kelt tésztájának titka: Így lesz a...

Amikor én buktát sütök, az sosem lesz ugyanolyan, mint a nagymamámé – még akkor sem, ha végigtelefonáljuk az egész folyamatot. Miért lehet ez, és van-e remény azok számára, akik szeretnének ugyanolyan kelt tésztát készíteni, mint amit a dédijüknél, mamájuknál kóstoltak? Ezekre a kérdésekre kerestem a választ…azt azonban nem ígérem, hogy meg is találtam.

Lakos Benedek

További cikkek