Foszlós lekváros pékfánk
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 10% Zsír
A fánkokhoz
-
63g finomliszt228 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
0g só0 kcal
-
31g tej18 kcal
-
3 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
25g lekvár/ dzsem70 kcal
Összesen
422
kcal
- 8% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 10% Zsír
A fánkokhoz
-
500g finomliszt1820 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
0g só0 kcal
-
250g tej140 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
200g lekvár/ dzsem556 kcal
Összesen
3356
kcal
- 8% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 10% Zsír
A fánkokhoz
-
44.6g finomliszt163 kcal
-
2.7g cukor10 kcal
-
0g só0 kcal
-
22.3g tej13 kcal
-
1.8g friss élesztő2 kcal
-
3.6g tojássárgája12 kcal
-
7.1g vaj51 kcal
-
17.9g lekvár/ dzsem50 kcal
Összesen
301
kcal
- 8% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 234.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.5 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 21 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
422
kcal
- 8% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 68.6 g
Zsír
-
Összesen 85.9 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 606 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1876.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 199 mg
-
Kálcium 475 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 130 mg
-
Foszfor 820 mg
-
Nátrium 233 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 564.4 g
-
Cukor 139 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 168.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 700 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 370 micro
-
Kolin: 422 mg
-
Retinol - A vitamin: 685 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 162 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 528 micro
Összesen
3356
kcal
- 8% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 167.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.4 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 15 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
301
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
A fánkokhoz
-
500 g finomliszt
-
3 ek cukor
-
1 csipet só
-
20 g friss élesztő
-
2 db tojássárgája
Elkészítés
A fánkokhoz
- A langyos tejbe szórunk egy kevés cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a sóval és a maradék cukorral. A közepébe mélyedést készítünk, beletesszük a tojássárgáját és a felfuttatott élesztőt. Ha kell, további tejet adunk hozzá, amennyit felvesz. Ruganyos masszát gyúrunk, majd lisztezett felületen pár percig dagasztjuk.
- A puha vajat kockánként hozzáadagoljuk gyúrás közben a tésztához, majd további 5-10 percig dagasztjuk, míg a felülete fényes és feszes, a gombóc pedig enyhén hólyagos nem lesz. Olvasztott vajjal kikenünk egy tálat, a tésztát is bekenjük vele, majd fóliával letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
- A megkelt tésztát átgyúrjuk, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk. Fánkszaggatóval vagy pohárral köröket szúrunk, amiket egy sütőpapírral kibélelt tepsire pakolunk. Mindegyik fánk közepét benyomjuk egy felespohár aljával. Legyenek közel egymáshoz, hogy majd össze tudjanak kelni, de valamennyi helyet hagyjunk köztük. Letakarva, meleg helyen további 30 percig kelesztjük őket.
- Ha a fánkok megkeltek, újra benyomjuk rajtuk a méyledéseket, majd megtöltjük őket 2 teáskanál lekvárral. 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük, míg a sütemények teteje szép aranybarna nem lesz.
- Amikor elkészültek, hagyjuk kicsit hűlni a fánkokat, majd porcukorral meghintjük és tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 113
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 18
- Össznézettség: 7523
- Feltöltés dátuma: 2024. február 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- buli receptek
-
alkalom:
Lakos Benedek
355 recept
Sütőben sül tökéletesre a pékek fánkja, így olajszag nélkül juthatunk hozzá a farsangi finomsághoz. Bármilyen lekvárral, de egyéb édes krémekkel és töltelékekkel is elláthatjuk, ahogy szeretnénk. Gyors és egyszerű péksütemény.