r
Nosalty Logó

Néger kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bibuka
Néger kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A habhoz

A tetejére

Összesen 716 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A habhoz

A tetejére

Összesen 2862 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A habhoz

A tetejére

Összesen 276 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1218 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    487 mg
  • Nátrium
    339 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.3 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 716 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    59.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4872.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    1201 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    1947 mg
  • Nátrium
    1356 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    605.1 g
  • Cukor
    429 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    682 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    920 micro
Összesen 2862 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    469.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.4 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 276 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A habhoz

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A cukrot a zsírral, a tojássárgákkal habosra keverünk, hozzáadjuk a kakaóport, és alaposan kikeverjük.
  2. Beledolgozzuk a lisztet, a sütőport és a tejet.
  3. Az egész masszát simára keverjük.
  4. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük (kb. 20x30 cm-esbe), közepes hőfokon (kb. 180 fokon) sütjük.
  5. Elkészítjük a habot: a tojásfehérjéket a cukorral gőz felett kemény habbá verjük (kb.15 perc elég).
  6. Ha a tészta megsült, még melegen a tetejére kenjük a közben elkészült habot.
  7. Langyos sütőben megszárítjuk (kb. 10 perc alatt)!
  8. Ha kihűlt, csokimázzal bevonjuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 63
  • 7 napos nézettség: 399
  • Össznézettség: 421922
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 29.

Ajánló

A csokimázat és csak rácsorgattam, így is jó lett, és hamarabb lehetett szelni!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Valami egyszerű sütire gondoltam, ez lett belőle!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Hú nagyon imádtam kisebb koromban ezt a sütit! Mondjuk nálunk az egész tetejére került olvasztott csokoládé, nem csak így pöttyökben. Úgy a legfinomabb, ha még folyós a csoki rajta :)

bibuka

Üdv zsuzsmuzs!!! Szerintem is úgy jó ha a csoki folyik rajt,de most így sikerült,és tényleg jó régi és finom süti! bibuka.

Törölt felhasználó

Szia! Kb meddig kell sütni a tésztáját? Ha utána még berakjuk 10 percre a hab miatt kb 50 fokra, az nem szárítja ki a tésztát? Ha a hab alá tennék egy kis narancslekvárt nagyon elrontanám? Köszi: Csilli

bibuka

Szia Csilli! Kb. 20 percig kell sütni a tésztát úgy 180c'-on,nekem nem száradt ki a tészta!!! Szerintem nagyon jó ötlet a lekvár alá,és nem rontja el!!!! üdv: bibuka.

Törölt felhasználó

Köszi!

Törölt felhasználó

Én is már megsütöttem és nagyon jó hozzá egykis savanykás lekvár

Törölt felhasználó

Köszönöm a receptep a fiaim imádják ezt a sütit és nagyon jó ez az oldal! KÖSZÖNÖM

Törölt felhasználó

nagyon finom

Törölt felhasználó

HÚÚÚÚÚ! Mesés lett! Csak most van id?m ilyen igényes süti elkészítésére,hogy nyugdíjas lettem.Ennél az oldalnál jobbat nem találtam! Köszönöm! A csokicsurgatós módszer nagyon jó,így alatta látszik a hepe-hupás fehér hab...

Törölt felhasználó

sziasztok!most csinálom ezt..holnap lesz a kislányom szülinapja,sokan jönnek..nagyon szeretem ezt..és a család is..de ez a csorgatós csoki nagyon tetszik.igy még soha nem láttam.viszont mi is lekvárral készitjük(erdei gyümissel szeretjük)de csak vékonyan.Remélem isteni fincsi lesz megint.nagyon köszönöm.(én most nagyobb tepsibe csinálom több tojásfehérjés habbal:) mert hát a tészta is nagyobb lesz!!

kuru

Sziasztok! Ezt a sütit én is régóta készítem. Nálunk is a család kedvence. Eddig nem kentem be lekvárral, vasárnap kipróbálom. kösz az ötletet

Törölt felhasználó

Nagyon finom lett! Egy kis külömbség azért lehet? A miénk picit furi, de nem lett rossz.

Törölt felhasználó

Szia bibuka! Én ma készítettem el(kb.5 órája) ezt a sütit-annyi különbséggel,hogy teljesen csokis lett a teteje;már csak az 1/3-a van meg! Nagyon fincsi! Köszönet a receptért!

bibuka

Szia Julcsi! Örülök ha ízlett a süti. Az a jó amikor hamar elfogy a tálcáról, az azt jelenti hogy fínom volt!!!

Törölt felhasználó

Imádom a négerkockát! De én is úgy ismerem a receptet,hogy lekvárral megkenjük a tésztát miel?tt a habot rátesszük. Húsvétra sütök is! :-)

Törölt felhasználó

Én is megsütöttem, gyerekkoromban nagynéném sütötte sokszor. Baracklekvárt tettem a hab alá, nagyon jó lett.

Hozzávalók

A tésztához

A habhoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.