Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes fánk

Gluténmentes fánk
Gluténmentes fánk
75 perc / előkészület: 60 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fánkot nem csak farsangkor érdemes sütni. Készíthetjük egy kiadós leves második fogásaként is, de vasárnap délutáni programnak is tökéletes, a család biztosan értékelni fogja. Nincs is jobb egy tálca frissen sült, puha, sűrű házi baracklekvárral tálalt fánknál. Én most egy glutén-, laktóz- és cukormentes receptet hoztam - ez a verzió is abszolút sikert aratott a kollégáim körében.

hozzávalók / 6 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy dl langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt, egy evőkanál xilittel.
  2. Utána összeállítjuk a tésztát. A lisztkeverékhez adjuk a tojássárgájákat, a rizstejszínt, az olvasztott, langyos margarint, majd a felfuttatott élesztőt. És jó alaposan, fakanállal 10-15 percig dagasztjuk.
  3. Meleg helyen 1,5 órát kelesztjük, majd lisztezett deszkán átgyurkáljuk, kinyújtjuk és kiszaggatjuk, letakarjuk. Meleg helyen tovább kelesztjük kb. fél órát.
  4. Bő, forró olajban négyesével kisütjük, mindkét oldalát aranybarnára.
  5. Cukormentes baracklekvárral és xilitporral megszórva tálaljuk.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 427
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gerzsenyi Flóra

Mióta szakács: 2018.07.18.
33 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: farsang
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

diabetikus fánk, reform fánk

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

754
gluténmentes lisztkeverék 300 g
tojássárgája 2 db
friss élesztő 15 g
xilit 1 ek
növényi tejszín 200 ml
víz 1 dl
margarin 50 g
1 csipet
gluténmentes lisztkeverék 2 csapott ek
xilit 100 g
sárgabaracklekvár 100 g