Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolbászos krumplileves

Kolbászos krumplileves
Kolbászos krumplileves
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szalonna, kolbász és tejföl, ebben a levesben minden benne van, ami egy jó magyar levesbe kell. Egy szelet friss kenyérrel tálaljátok!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karikákra vágott kolbászt egy nagyobb fazékba tesszük, közepes lángon kiolvasztjuk, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon félig kiolvasztjuk a csíkokra vágott szalonnát (mindkét félét), majd hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát. Pár perc alatt, kevergetve, üvegesre pároljuk.
  2. Megszórjuk fűszerpaprikával, átkeverjük, majd hozzáadjuk a karikára vágott répát. Felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi. 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a megpucolt, felkockázott krumplit is.
  3. Megszórjuk a majoránnával, sózzuk, borsozzuk, majd közepes lángon főzzük 20 percig.
  4. Egy kisebb tálban elkeverjük a lisztet a tejföllel. Amikor a krumpli megpuhult, egy merőkanálnyi levest merünk a tejfölbe, csomómentesre keverjük. Visszaöntjük a levesbe, beleszórjuk a kolbászkarikákat, és még egyszer felforraljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 109
össznézettség: 7 471
elküldve: 3
receptkönyvben: 124
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
988 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

burgonyaleves kolbásszal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

616
kolbász 15 dkg
mangalica szalonna 5 dkg
kolozsvári szalonna 5 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fűszerpaprika 1 tk
sárgarépa 2 közepes db
burgonya 80 dkg
majoranna 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 1.5 ek
tejföl 2.5 dl