Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mini vegán fánkgolyók málnaszósszal

Mini vegán fánkgolyók málnaszósszal
Mini vegán fánkgolyók málnaszósszal
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs farsang fánk nélkül, épp ezért most egy szuper vegán fánkgolyórecepttel készültünk nektek. Mivel nincsen benne tojás, nem fognak úgy megnőni, mint a hagyományos fánkok - a mi vegán fánkunk jellegre és ízre inkább az égetett tésztákra hajaz. Ebből már sejthető, hogy igazi tömör gyönyör édesség ez, amihez épp ezért remekül passzol a málnaszósz savanyúsága.

hozzávalók / 4 adag

fánkgolyók

málnaszósz

Sütőzsiradék

fánkgolyók
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az átszitált lisztet, a sütőport, a nádcukrot és a sót egy nagyobb tálba kimérjük. Összekeverjük, és a közepébe az öklünkkel krátert vájunk.
  2. Egy kisebb lábosban összemelegítjük a mandulatejet, a margarint és 2 evőkanál napraforgóolajat. A lisztes keverék kráterébe öntjük az egészet, és először villa, majd a kezünk segítségével lágy tésztává gyúrjuk.
  3. A tésztából mogyorónyi-diónyi méretű golyókat formázunk. Egy mélyebb lábasban olajat hevítünk, és egy-két perc alatt aranybarnára sütjük benne a fánkgolyókat. A kiszedett, kisült fánkgolyókat tegyük konyhai törlőkendőre, hogy az felitassa a felesleges olajat. (Tipp: a felforrósított olaj alatt érdemes közvetlenül a tészta belekerülése előtt lejjebb venni a lángot, így elkerülve, hogy megégjenek a kis felületű fánkgolyók.)
  4. A málnaszószhoz a kiolvasztott málnát, az agavé szirupot és kevés kardamomot egy lábasba öntjük. Az egészet összerottyantjuk (egyet forralunk rajta), majd félretesszük hűlni.
  5. A fánkgolyókat a málnaszószba mártogatva fogyasztjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 78
össznézettség: 10 051
elküldve: 0
receptkönyvben: 189
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty vegán

Mióta szakács: 2020.01.13.
20 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: farsang, buli receptek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: fánk
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mini fánk

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

775
finomliszt 275 g
sütőpor 1 csomag
nádcukor 50 g
1 csipet
napraforgó olaj 2 ek
mandulatej 125 ml
margarin 50 g
málna 250 g
agávé szirup 2 evőkanál
kardamom 0.5 teáskanál