Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tápiókapuding eperzselével

Tápiókapuding eperzselével
Tápiókapuding eperzselével
45 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerkőceim nagyon szeretik!

hozzávalók / 3 adag

A pudinghoz

Az eperlabdákhoz

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tápiókagyöngyöt 20-30 percre beáztatjuk egy csésze szójatejbe.
  2. A többi szójatej és a cukor hozzáadásával alacsony lángon negyed óráig főzzük, amíg besűrűsödik.
  3. Kihűlés után dzsemmel vagy gyümölcsbefőttel tálaljuk!
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 840
elküldve: 2
receptkönyvben: 36
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

DiaNatura

Mióta szakács: 2012.05.08.
130 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes krém
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tápiókapuding, eperzselével tálalt tápiókapuding, szójatejes tápiókapuding

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mo.mo
mo.mo Tue, 2015-02-03 01:57

Kedves Dia! Nagyon szép a fotó:) De a 3267 kcal/adag reális? Üdv, M

diavega
DiaNatura / diavega Thu, 2015-02-12 10:37

Köszönöm az észrevételt! a 10dkg cukornál egy nullával többet írtam be véletlenül. Javítottam! Üdv!

Waldi
Waldi Thu, 2013-09-19 15:26

Sziasztok!
Csak nemrégiben találtam rá a tápiókára és azóta rendszeresen készítek belőle pudingot. Fél liter kókusztej+fél liter tehéntej felforralt keverékébe(lehet csak kókusztej is) teszek kb.8-9 dkg tápiókát és folytonos keverés mellett kb. 20 perc alatt besűrítem. Ha már nem forró, agáve sziruppal vagy mézzel édesítem, majd lehűtöm. Ananászkarikákkal, zöld citrom reszelt héjával tálalom. Nem saját kútfő, olvastam valahol, de nálunk bevált, a családomnak nagyon ízlik.

Torma
Torma / Torma Thu, 2013-02-21 01:40

De gyonyoru ez a foto Dia! Jo, hogy a gyermekeid szeretik az egeszseges eteleket; a Te erdemed :) T

diavega
DiaNatura / diavega Fri, 2013-02-22 11:56

Nagyon örülök, hogy tetszik Kedves Márti! :)
Annak is, hogy az eperlabdákkal kapcsolatban tudtam neked újat mutatni.:) A gyerkőceim, hát igen, elég jól megeszegetik a "normális" kajákat. Nem tartom érdemnek, inkább szerencsémnek, hogy én is nagy élvezettel fogyasztom és kísérletezem az ilyen ételekkel. De azért néha fellázadnak: "ANya, te már túl vega lettél!!!" :)
Üdv,
Dia

Torma
Torma / Torma Fri, 2013-02-22 22:03

Dia, majd meglátod, meghálálják, ha felnőnek! Az enyémek is lázadoztak, pedig én csak a cukorral voltam szigorú, meg a festék és tartósítószerekkel...mindkettő vegetáriánus lett nagyon hamar, aztán mióta elkezdtek főzni, csak a természetes alapanyagokból készítenek ételt. Boldoggá tesz a tudat, hogy tudom,hogy jól táplálkoznak; nagyon fontos dolog a kiegyensúlyozottsághoz és egészséghez :) kellemes hétvégét, T :)

704
tápióka 1 bögre
szójatej 9 dl
nádcukor 2 ek
1 csipet
eper 1 kg
cukor 10 dkg
citromlé 0.5 citromból nyert
zselatin 7.5 g
menta 3 szál