Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Török rizspuding 3.

Török rizspuding 3.
Török rizspuding 3.
65 perc / előkészület: 25 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kellemes, selymes nyári édesség, amit először egy törökországi nyaralás során kóstoltam. Első "találkozásra" beleszerettem. Legnagyobb örömömre egy hazai női portál gasztrofórumán rá is leltem a receptre. A köszönet tehát Hysti nicknevű fórumtársamat illeti.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst feltesszük a vízzel főni, és mikor már magába szívta az összes nedvességet, hozzáöntjük a tejet, a cukrot, és az egyik cs vaníliás cukrot.
  2. Folyamatosan kevergetve megvárjuk, míg felforr. Ha ez megtörtént, onnantól számítva még 6-8 percig főzzük.
  3. Pici tejjel elkeverjük a keményítőt és a tojássárgáját, majd hozzáöntjük a tejberizshez.
  4. Kis alumíniumtálkákba vagy jénai tálba adagoljuk a masszánkat, és a tetejét megszórjuk a másik cs vaníliás cukorral.
  5. Bekapcsoljuk a sütőt, és bekészítünk egy tepsit, amibe 2-3 pohár vizet töltünk.
  6. Beleállítjuk a tepsibe a tálkákat (vagy a jénait), és már mehetnek is a sütőbe.
  7. Kb. 40 perc alatt készül el. Akkor jó, ha már rezgős, és szép barna a teteje.
  8. Kihűtjük, majd jó étvággyal elfogyasztjuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 394
elküldve: 5
receptkönyvben: 407
elkészítve: 10/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Afraa

Mióta szakács: 2010.04.17.
39 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
konyha: török
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rizspuding keményítővel sűrítve, török tejberizs

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

wittorio
wittorio / wittorio Sun, 2011-10-30 00:10

Elkészült és nagyon finom lett, végre nem kell törökhöz menni ha ilyet akarunk enni :) Köszönjük! A végén kell a grill pár percre, hogy megbarnuljon a teteje.

Afraa
Afraa / Afraa Tue, 2011-09-13 22:51

Szia!

Grillező funkción csináltad? Akkor könnyebben, szebben pirul a teteje.

(Mondjuk az enyém nem grillezőn készült, mivel olyanja nincs a sütőmnek, egyszerűen csak megszórtam a tetejét cukorral, és alul-felül sütésre állítottam be. Addig vártam, míg ilyen nem lett.)

Cicmic
Cicmic Fri, 2011-09-23 22:51

Kipróbáltam a grillező funkcióját a sütőnknek és szépen megbarnult a rizspuding teteje, köszi a tippet, most pont olyan lett, mint amilyet szerettem volna! :-)

Cicmic
Cicmic Wed, 2011-09-14 22:30

Én is így csináltam, de csak körben a szélén lett barna :-( Van egyébként grillező funkciója a sütőmnek, legközelebb kipróbálom. Ízre nagyon el van találva, nyamm, nyamm

Cicmic
Cicmic Tue, 2011-09-13 22:11

Szia!
Először egy hazai török büfében találkoztam a rizspudinggal, ott sült rizsnek hívták. A recepted alapján megcsináltam és annyiban tér el a büfés változattól, hogy a teteje nem pirult meg, csak a széle. A büfés változatúnak rendesen fekete volt a teteje, nem értem az enyém miért nem lett olyan, még csak kicsit sem pirult meg a teteje. Valakinek van tippje? Én is alutálkában csináltam egyébként, már régóta megvan és erre a célra nagyon is jó.

nori16
ananász / nori16 Mon, 2011-08-22 13:45

szia!
ma megcsináltam, finom volt, de ugyanolyan, mint egy sima tejberizs. legalábbis nekem úgy sikerült.

Afraa
Afraa / Afraa Thu, 2011-06-30 22:58

Szia! Kb 3-4 tálkányi lesz ebből a mennyiségből. Én is kettőnknek csináltam ennyiből (és nem romlott ránk ;) )

anna-baba
anna-baba Wed, 2011-06-29 23:07

Szia! Hány tálkányi lesz ez az adag? Ha 2 főre szeretném csinálni, akkor felezzem a mennyiségeket?

KonyhaTündér1996
Reni1996 / KonyhaTündér1996 Thu, 2011-06-09 19:17

Nagyon jól néz ki és, rengeteg helyen lehet ilyen alutálcát kapni én is ilyenben fogom elkészíteni gratulálok ,biztoss finom is :)

Meme
Meme / Meme Sun, 2010-06-13 22:08

Ma megcsináltam ezt az édességet, és nagyon nagyon finom lett. Szerintem még finomabb is mint amit a török éttermekben lehet kapni. Egyébként nekem is pont úgy nézett ki mikor készen lett, mint amilyen az étterembe szokott lenni.
Nagyon köszönöm a receptet, biztos máskor is el fogom készíteni ;)

marica1985
marica1985 Thu, 2010-06-10 21:28

Hihetetlen!Olvasom a hozzászólásokat és hogy milyen negatívan állnak hozzá egyes emberek.Nem hisznek a honlap tulajdonosának...Szerintetek is képes lenne valaki egy jó hírnevet elrontani egy hamis képpel?
Akinek nem teszik az miért nézi pont ezt a honlapot?Van több ezer ..........

Bia
Bogi :o) / Bia Wed, 2010-05-05 17:56

Kedves Afraa!Először én is gondolkodtam hogy miért ebben az alutálcában készítetted, lehet hogy nem volt kéznél kisebb méretű tepsi De egy percig sem hinném hogy csalás történt.Talán így még eredetibb is.Egyébként jó a recepted,köszi.Üdv:Bogi(Ui:Lolának:Nem kell mindjárt rosszat feltételezni!!!!!)

Afraa
Afraa / Afraa Wed, 2010-05-05 14:28

Igazán "kedves" vagy Lola, de ez tényleg saját készítésű tejberizs. Itt felénk (Spanyolo.) lehet ilyen kis tálkákat kapni. Mivel ettem már én is török étteremben ilyet, ezért ahogy megláttam ezeket az alutálakat, egyből ez a török tejberizs jutott eszembe. Mivel volt receptem is hozzá, kipróbáltam.

Tényleg nem lopott, nem szokásom :-S

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-05-05 13:08

Na ez a nosalty történetének egyik legcikibb megmozdulása:)))))))))))))
Tényleg képes voltál egy megrendelt kajáról képet készíteni, rákeresni a neten a receptre, majd ide felrakni?
Szerintem menj pékségbe is, és ott csinálj képet mindenről, aztán tedd fel szépen ide, hogy sok sok recepted legyen!

rizsa
rizsa Wed, 2010-05-05 07:49

Érdekessége,
hogy pont ilyenben adják a török éttermekben is, ha az emberlány elvitelre kéri....

Kata

345
rizs 60 g
tej 1 l
cukor 90 g
víz 1 dl
vaníliás cukor 2 csomag
tojássárgája 1 db
étkezési keményítő 2 evőkanál