r
Nosalty Logó

Török rizspuding 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Török rizspuding 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 345 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1378 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 104 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    468.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 345 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    37.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1872.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    1172 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    518 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    225.6 g
  • Cukor
    150 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 1378 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 104 Kcal

Elkészítés

  1. A rizst feltesszük a vízzel főni, és mikor már magába szívta az összes nedvességet, hozzáöntjük a tejet, a cukrot, és az egyik cs vaníliás cukrot.
  2. Folyamatosan kevergetve megvárjuk, míg felforr. Ha ez megtörtént, onnantól számítva még 6-8 percig főzzük.
  3. Pici tejjel elkeverjük a keményítőt és a tojássárgáját, majd hozzáöntjük a tejberizshez.
  4. Kis alumíniumtálkákba vagy jénai tálba adagoljuk a masszánkat, és a tetejét megszórjuk a másik cs vaníliás cukorral.
  5. Bekapcsoljuk a sütőt, és bekészítünk egy tepsit, amibe 2-3 pohár vizet töltünk.
  6. Beleállítjuk a tepsibe a tálkákat (vagy a jénait), és már mehetnek is a sütőbe.
  7. Kb. 40 perc alatt készül el. Akkor jó, ha már rezgős, és szép barna a teteje.
  8. Kihűtjük, majd jó étvággyal elfogyasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 22760
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kellemes, selymes nyári édesség, amit először egy törökországi nyaralás során kóstoltam. Első "találkozásra" beleszerettem. Legnagyobb örömömre egy hazai női portál gasztrofórumán rá is leltem a receptre. A köszönet tehát Hysti nicknevű fórumtársamat illeti.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Érdekessége, hogy pont ilyenben adják a török éttermekben is, ha az emberlány elvitelre kéri.... Kata

Törölt felhasználó

Na ez a nosalty történetének egyik legcikibb megmozdulása:))))))))))))) Tényleg képes voltál egy megrendelt kajáról képet készíteni, rákeresni a neten a receptre, majd ide felrakni? Szerintem menj pékségbe is, és ott csinálj képet mindenr?l, aztán tedd fel szépen ide, hogy sok sok recepted legyen!

Törölt felhasználó

Igazán "kedves" vagy Lola, de ez tényleg saját készítés? tejberizs. Itt felénk (Spanyolo.) lehet ilyen kis tálkákat kapni. Mivel ettem már én is török étteremben ilyet, ezért ahogy megláttam ezeket az alutálakat, egyb?l ez a török tejberizs jutott eszembe. Mivel volt receptem is hozzá, kipróbáltam. Tényleg nem lopott, nem szokásom :-S

Törölt felhasználó

Kedves Afraa!El?ször én is gondolkodtam hogy miért ebben az alutálcában készítetted, lehet hogy nem volt kéznél kisebb méret? tepsi De egy percig sem hinném hogy csalás történt.Talán így még eredetibb is.Egyébként jó a recepted,köszi.Üdv:Bogi(Ui:Lolának:Nem kell mindjárt rosszat feltételezni!!!!!)

marica1985

Hihetetlen!Olvasom a hozzászólásokat és hogy milyen negatívan állnak hozzá egyes emberek.Nem hisznek a honlap tulajdonosának...Szerintetek is képes lenne valaki egy jó hírnevet elrontani egy hamis képpel? Akinek nem teszik az miért nézi pont ezt a honlapot?Van több ezer ..........

Törölt felhasználó

Ma megcsináltam ezt az édességet, és nagyon nagyon finom lett. Szerintem még finomabb is mint amit a török éttermekben lehet kapni. Egyébként nekem is pont úgy nézett ki mikor készen lett, mint amilyen az étterembe szokott lenni. Nagyon köszönöm a receptet, biztos máskor is el fogom készíteni ;)

Törölt felhasználó

Megcsináltam, hihetetlen finom! Köszi!

Törölt felhasználó

Nagyon jól néz ki és, rengeteg helyen lehet ilyen alutálcát kapni én is ilyenben fogom elkészíteni gratulálok ,biztoss finom is :)

anna-baba

Szia! Hány tálkányi lesz ez az adag? Ha 2 f?re szeretném csinálni, akkor felezzem a mennyiségeket?

Törölt felhasználó

Szia! Kb 3-4 tálkányi lesz ebb?l a mennyiségb?l. Én is kett?nknek csináltam ennyib?l (és nem romlott ránk ;) )

Törölt felhasználó

szia! ma megcsináltam, finom volt, de ugyanolyan, mint egy sima tejberizs. legalábbis nekem úgy sikerült.

Cicmic

Szia! El?ször egy hazai török büfében találkoztam a rizspudinggal, ott sült rizsnek hívták. A recepted alapján megcsináltam és annyiban tér el a büfés változattól, hogy a teteje nem pirult meg, csak a széle. A büfés változatúnak rendesen fekete volt a teteje, nem értem az enyém miért nem lett olyan, még csak kicsit sem pirult meg a teteje. Valakinek van tippje? Én is alutálkában csináltam egyébként, már régóta megvan és erre a célra nagyon is jó.

Törölt felhasználó

Szia! Grillez? funkción csináltad? Akkor könnyebben, szebben pirul a teteje. (Mondjuk az enyém nem grillez?n készült, mivel olyanja nincs a süt?mnek, egyszer?en csak megszórtam a tetejét cukorral, és alul-felül sütésre állítottam be. Addig vártam, míg ilyen nem lett.)

Cicmic

Én is így csináltam, de csak körben a szélén lett barna :-( Van egyébként grillez? funkciója a süt?mnek, legközelebb kipróbálom. Ízre nagyon el van találva, nyamm, nyamm

Cicmic

Kipróbáltam a grillez? funkcióját a süt?nknek és szépen megbarnult a rizspuding teteje, köszi a tippet, most pont olyan lett, mint amilyet szerettem volna! :-)

Törölt felhasználó

Örülök, h sikerült :)

Törölt felhasználó

Elkészült és nagyon finom lett, végre nem kell törökhöz menni ha ilyet akarunk enni :) Köszönjük! A végén kell a grill pár percre, hogy megbarnuljon a teteje.

Címlapról ajánljuk

További cikkek