Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tanyasi csirke szőlővel sütve

Tanyasi csirke szőlővel sütve
Tanyasi csirke szőlővel sütve
95 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gondoltam, ideje kipróbálni egy minőségibb, tanyasi csirkét a hétvégi ebédünkhöz. Ismét fellapozva a nagy francia szakácskönyvet, végül ezt a receptet választottuk.

hozzávalók / 4 adag

Gyors zöldségalaplé

Csirke sütése

ajánlat

Köretnek egy ízletes burgonyapüré is megteszi.

Szólj hozzá!

elkészítés

Zöldségleves

  1. A zöldségeket megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk, és egy kisebb fazékba tesszük, engedünk rá kb. 1,5 liter vizet. 20 perc alatt, nem lobogó lángon összeforraljuk. Sót, borsot ízlés szerint tegyünk bele. Még mindig sokkal jobb, mint a húsleveskockák gépies világa.

Csirke sütése

  1. Egy tanyasi csirkéhez szükségünk lesz egy nagyobb konyhai késre, mert a sok szaladgálástól jóval erősebb csontjai vannak. Szóval essünk neki, és daraboljuk fel. Ezután mossuk meg és tisztítsuk meg alaposan, majd egy nagyobb sütőtálba helyezzük el.
  2. Ezután tegyünk hozzá zöldségalaplevet, fokhagymát a recept szerint, majd a vörösbort. Kezdjük el 170 C fokon sütőben sütni 30-40 percig. Ha elég sósra csináltuk az alaplevet, nem szükséges tovább ízesíteni.
  3. Az utolsó 20 percre szórjuk meg a szőlővel.
  • sütési hőfok: 170°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 586
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Sajtospiritos

Mióta szakács: 2014.06.10.
57 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szőlős csirke tepsiben

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

792
sárgarépa 3 közepes db
zeller 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
víz 1.5 l
csirke 1 db
zöldség alaplé 1.5 dl
vörösbor 2.5 dl
fokhagyma 2 gerezd
prosciutto 10 dkg
kékszőlő 200 g