r
Nosalty Logó

Tanyasi csirke szőlővel sütve

Sajtospiritos
Tanyasi csirke szőlővel sütve
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Gyors zöldségalaplé

Csirke sütése

792
Kalória
60.6g
Fehérje
22.9g
Szénhidrátok
43.9g
Zsír
762.2g
Víz
212.8g
Koleszterin
3.3g
Rost
12.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Gyors zöldségalaplé

Csirke sütése

Összesen 792 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Gyors zöldségalaplé

Csirke sütése

Összesen 3168 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Gyors zöldségalaplé

Csirke sütése

Összesen 72 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    60.6 g

Zsír

  • Összesen
    43.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2071.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    515 mg
  • Nátrium
    1319 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    762.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    559 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4444 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 792 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    242.5 g

Zsír

  • Összesen
    175.5 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    851 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8285.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    356 mg
  • Foszfor
    2059 mg
  • Nátrium
    5277 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.7 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    3048.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2235 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    166 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    720 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    7429 micro
  • β-karotin
    17775 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    706 micro
Összesen 3168 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    69.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    169 micro
  • β-karotin
    404 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 72 kcal

Elkészítés

Gyors zöldségalaplé

  1. A zöldségeket megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk, és egy kisebb fazékba tesszük, engedünk rá kb. 1,5 liter vizet. 20 perc alatt, nem lobogó lángon összeforraljuk. Sót, borsot ízlés szerint tegyünk bele. Még mindig sokkal jobb, mint a húsleveskockák gépies világa.

Csirke sütése

  1. Egy tanyasi csirkéhez szükségünk lesz egy nagyobb konyhai késre, mert a sok szaladgálástól jóval erősebb csontjai vannak. Szóval essünk neki, és daraboljuk fel. Ezután mossuk meg és tisztítsuk meg alaposan, majd egy nagyobb sütőtálba helyezzük el.
  2. Ezután tegyünk hozzá zöldségalaplevet, fokhagymát a recept szerint, majd a vörösbort. Kezdjük el 170 C fokon sütőben sütni 30-40 percig. Ha elég sósra csináltuk az alaplevet, nem szükséges tovább ízesíteni.
  3. Az utolsó 20 percre szórjuk meg a szőlővel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C

Gondoltam, ideje kipróbálni egy minőségibb, tanyasi csirkét a hétvégi ebédünkhöz. Ismét fellapozva a nagy francia szakácskönyvet, végül ezt a receptet választottuk.

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...