Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-barackos sertéskaraj

Sajtos-barackos sertéskaraj
Sajtos-barackos sertéskaraj
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon gyors és egyszerű nyári étel, egy kis csavarral.
Sajtos-barackos sertéskaraj, vagy ahogy sokan ismerik, a búbos karaj! :)

Bognár Bor Birtok

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított, ujjnyi vastag szeletekre vágott karajt finomat kiklopfoljuk, mindkét oldalát fűszerezzük.
  2. Egy serpenyőben kevés vajat hevítünk, majd a húsok mindkét oldalát fehéredésig pirítjuk, végül egy tepsibe helyezzük őket.
  3. A forró serpenyőbe ragadt pörzsanyagokat egy kevés borral fellazítjuk, majd a hússzeletekre locsoljuk.
  4. A barackokat megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, majd a tepsiben pihenő húsokra tesszük. Megszórjuk reszelt füstölt sajttal, és 2 szál rozmaring társaságában, 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük.
  5. Vadrizzsel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 4 916
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
826 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tepsis hús

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

414
sertés rövidkaraj 40 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
nektarin 4 db
vaj 5 dkg
fehérbor 1 dl
rozmaring 2 szál
füstölt sajt 10 dkg