r
Nosalty Logó

Gyümölcsös pulykamell pikáns burgonyával

Jolán
Gyümölcsös pulykamell pikáns burgonyával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A töltött húshoz

A körethez

1593
Kalória
61.6g
Fehérje
103.4g
Szénhidrát
104.1g
Zsír
411g
Víz
249g
Koleszterin
10g
Élelmi rost
8.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A töltött húshoz

A körethez

Összesen 1593 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A töltött húshoz

A körethez

Összesen 6362 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A töltött húshoz

A körethez

Összesen 202 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.6 g

Zsír

  • Összesen
    104.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2163.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    485 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    768 mg
  • Nátrium
    684 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    103.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    411 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 1593 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    246.3 g

Zsír

  • Összesen
    416.3 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    189 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    115 g
  • Koleszterin
    996 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8653.2 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    271 mg
  • Kálcium
    1940 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    576 mg
  • Foszfor
    3073 mg
  • Nátrium
    2735 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    413.5 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    1644 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    819 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    113 mg
  • C vitamin:
    235 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    505 micro
  • Kolin:
    495 mg
  • Retinol - A vitamin:
    793 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    676 micro
Összesen 6362 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 202 kcal

Elkészítés

A töltött húshoz

  1. A hússzeleteket kikloppfoljuk, finoman megsózzuk, borsozzuk.
  2. A körtéket kisebb vékony szeletkékre vágjuk. Kis halmot teszünk a husira, erre egy adag reszelt sajtot, majd ügyeskedve feltekerjük. (Én hústűvel rögzítettem a "batyukat".)
  3. Óvatosan panírozzuk, és sütjük.
  4. A körethez a héjában főtt burgikat megpucoljuk, nagyobb darabokra vágjuk, és egy jénaiba vagy megfelelő nagyságú tepsibeterítjük. Sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a fokhagymákat, és megszórjuk az apróra vágott rozmaringgal.
  5. Meglocsoljuk az olívaolajjal, és kezünkkel finoman átkeverjük. Megszórjuk reszelt sajttal.
  6. Forró sütőben lefedés nélkül pirulásig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Főzés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C

Valami ünnepi ételt szerettem volna kreálni az itthon találtakból. Ez lett belőle. Szomszédasszony mondta, hogy akár karácsonyi menünek is megfelelne. Nos, kis családomnak nagyon ízlett.

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek