Kékszőlő

Kékszőlő

Leírás

A kékszőlő egy elismert világfajta, amely antioxidánsokban igen gazdag, ezért segít a szervezet egészségének megőrzésében. Igazolt védőhatása van a szív- és érrendszeri és daganatos betegségekkel szemben. A héjában lévő anyagok elősegítik a szervezetben a vitaminok beépülését. A vörös és rozé bor alapanyaga, így a gasztronómiában is fontos helyet foglal el.

Mikor vegyem

Ősszel van szezonja, de nagyobb áruházakban egész évben beszerezhető.

hogyan tároljam

Napfénytől védett, hűvös helyen.

100g Kékszőlő

fehérjetartalom

0.72 g

zsírtartalom

0.109 g

szénhidráttartalom

18.1 g

víztartalom

80.54 g

Hány kalória

gramm

kékszőlő?

Top ásványi anyagok

Foszfor

20 mg

Kalcium

10 mg

Magnézium

7 mg

Nátrium

2 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.086 g

Kolin

5.6 mg

C vitamin

3.2 mg

E vitamin

0.19 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.72 g

Zsír

telített zsírsav

0.054 g

egyszeresen telített zsírsav

0.007 g

többszörösen telített zsírsav

0.048 g

ásványi anyagok

Kalcium

10 mg

Vas

0.36 mg

Magnézium

7 mg

Foszfor

20 mg

Nátrium

2 mg

Cink

0.07 mg

Réz

0.127 mg

Mangán

0.071 mg

Szelén

0.1 µg

szénhidrát

rost

0.9 g

cukor

15.48 g

víz

80.54 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.069 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.07 mg

Niacin - B3 vitamin

0.188 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.05 mg

Folát

2 µg

Kolin

5.6 mg

Alfa-karotin

1 µg

Béta-karotin

39 µg

Lutein+zeaxantin

72 µg

E vitamin

0.19 mg

K vitamin

14.6 µg

A vitamin

3 µg

C vitamin

3.2 mg

B6 vitamin

0.086 g

Címlapról ajánljuk

Mélyszegénységben élő romák által termelt kovászos uborka kerül ennek a...

A Kiútprogram és a budapesti Babka Deli együttműködéséből született első kovászos uborka, amely a program őstermelőinek uborkájából készült, és amely az észak-kelet magyarországi roma családoknak segít, hogy uborkatermelővé váljanak. Az ő uborkájukból készül a Deli házi kovászos uborkája, amely felkerül a Babka Deli állandó nyári kínálatába, valamint étlapjára is.

Hering András

További cikkek

Ezek az élelmiszerek fognak először eltűnni az életünkből

A klímaváltozás hatásait nem lehet tagadni, hiszen a jelenséget évről évre egyre jobban érezzük a saját bőrünkön. A hőség egyre nagyobb, a víz pedig egyre fogy, ezen felül pedig azzal is szembe kell néznünk, hogy bizonyos élelmiszerek is el fognak tűnni a színről.