r
Nosalty Logó

Tandoori zellergumó curry rizzsel

NS
Tandoori zellergumó curry rizzsel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

curry

rizs

450
Kalória
7.9g
Fehérje
70.3g
Szénhidrát
14.8g
Zsír
276.5g
Víz
6.5g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
3.7g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír

curry

rizs

Összesen 450 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír

curry

rizs

Összesen 2693 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír

curry

rizs

Összesen 117 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    479.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    70.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    276.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 450 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.6 g

Zsír

  • Összesen
    88.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2879.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    614 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    1252 mg
  • Nátrium
    635 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    422 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1658.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    229 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1102 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 2693 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 117 kcal

Elkészítés

curry

  1. 3 evőkanál olajat félreteszünk.
  2. A chiliket kimagozzuk, a fokhagymát meghámozzuk, és a maradék olajjal összeturmixoljuk. Egy kis befőttes üvegbe öntjük. (Érdemes a turmix tartályát azonnal leöblíteni, és meleg vizes mosogatós lébe áztatni. Ha ez nem segít szagtalanítani, akkor szódabikarbónás vízbe áztassuk egy éjszakára, majd mossuk el.)
  3. Egy száraz serpenyőben megpirítjuk a köményt, római köményt, fekete köményt. Egy tálra öntve hagyjuk kihűlni, majd ledaráljuk. A chilis olajba keverjük.
  4. A serpenyőbe öntünk egy evőkanál olajat. A gyömbér héját lekaparjuk, és a húsát lereszeljük. Az olajon pár perc alatt megpirítjuk.
  5. A gyömbért, fahéjat, pirospaprikát és koriandert a chilis olajba keverjük.
  6. A mustárt a joghurttal összekeverjük, és a chilis fűszeres keveréket is beleforgatjuk.
  7. A zellergumókat meghámozzuk, és 1 cm-es kockákra vágjuk. Egy nagy dobozba szórjuk, és a joghurtos-chilis keveréket ráöntjük. Összekeverjük. 1 éjszakára vagy 1 napra a hűtőbe tesszük.
  8. Egy nagy zománcos vagy tapadásmentes tepsit 2 ek olívaolajjal kikenünk, és a 220 Celsius fokra felmelegedő sütőbe tesszük, hogy az olaj felhevüljön.
  9. A zellerkockákat beleszórjuk, a fűszeres joghurtot is ráöntjük. 45 perc alatt megsütjük. 15 percenként megkeverjük, hogy egyenletesen piruljon.
  10. Az első keverés után feltesszük a rizst főni 9 dl forró vízben.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x23x8

Hús nélkül is lehet pikánsat készíteni. Nem csípős, és a rizzsel jól összeillik.

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek