r
Nosalty Logó

Kolbászos édesburgonya egytál

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kolbászos édesburgonya egytál
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 589 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2352 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 151 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    48 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2428.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    2332 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    187 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    3202 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    836 micro
Összesen 589 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.8 g

Zsír

  • Összesen
    191.9 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9712.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    9328 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    748 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1161 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    12810 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3344 micro
Összesen 2352 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    627.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    8 mg
  • Nátrium
    603 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    828 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A forró vizet a Slow Cookerbe öntjük, és magas fokozatra állítjuk.
  2. Egy nagy serpenyőben felolvasszuk a vajat.
  3. Közben megtisztítjuk a póréhagymát, és apróra vágjuk. A vajon puhára pároljuk. A Slow Cookerba helyezzük a zsiradék nélkül.
  4. A fennmaradó vajban kisütjük a kolbászt. Falatnyi darabokra vágjuk, és a póréhagymához adjuk.
  5. Az édesburgonyát meghámozzuk, 1 cm-es kockákra vágjuk, és a Slow Cookerba szórjuk.
  6. Egy órán át magas fokozaton, majd még 3 órán át főzzük. A másik módszer, hogy alacsony fokozaton főzzük minimum 5 órán át.
  7. Melegen tálaljuk 4 személyre.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1424
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 06.

Ajánló

Kenyérrel és pirítóssal is fogyasztható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Télen egy kis csípős, szószos, sűrű leves, belülről olvaszt fel, és megdobogtatja a szívünket - néha megkorogtatja a gyomrunkat is. Az illatok után alig vártam, hogy kész legyen végre. A póréhagyma és édesburgonya édeskés íze, jól kiemeli a kolbász pikánsságát. 3,5 literes Slow Cookerban készült.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...