r
Nosalty Logó

Pataki tálban sült brokkoli füstösen

Mohókus
Pataki tálban sült brokkoli füstösen
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Brokkoli + sajtos besamelmártás

Tetejére

406
Kalória
23.7g
Fehérje
23.6g
Szénhidrát
31g
Zsír
226.8g
Víz
110.1g
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
8.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Brokkoli + sajtos besamelmártás

Tetejére

Összesen 406 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Brokkoli + sajtos besamelmártás

Tetejére

Összesen 2440 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Brokkoli + sajtos besamelmártás

Tetejére

Összesen 80 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    623.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    226.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    650 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    2246 micro
Összesen 406 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.3 g

Zsír

  • Összesen
    185.7 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    661 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3742.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    1387 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    1203 mg
  • Nátrium
    776 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    141.9 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    1360.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1182 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    840 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    946 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    689 micro
  • Kolin:
    554 mg
  • Retinol - A vitamin:
    840 micro
  • α-karotin
    330 micro
  • β-karotin
    3900 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    13475 micro
Összesen 2440 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    86 micro
  • Lut-zea
    448 micro
Összesen 80 kcal

Elkészítés

Brokkoli + sajtos besamelmártás

  1. Bő, sós vízben megfőzzük a brokkolit, hogy még épp roppanós maradjon. A Pataki tálat beáztatjuk langyos vízbe.
  2. Amíg fő a brokkoli, elkészítjük a sajtos besamelmártást. A vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, és enyhén megpirítjuk. Hozzáöntjük a tejet, és állandó keverés közben besűrítjük. Belekanalazzuk a tejfölt, simára keverjük, és beleütjük a tojásokat. Mikor elértük a sűrű szósz állagot, hozzákeverjük apránként a lereszelt parenyica sajtot.
  3. A megfőtt brokkolit leszűrjük, és az agyagtálba szedjük. Leöntjük a sajtszósszal. Az apróra vágott lila hagymával megszórjuk, és enyhén átforgatjuk az edényben.
  4. A vékony szeletekre vágott paradicsommal befedjük, és a maradék sajtot ráreszeljük a tetejére. Betesszük a sütőbe, és aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 37x25x15

Az agyagtálban mindig ünnepélyes ételeket készítünk, ám ez alkalommal egy hétköznapinak tűnő, tepsis brokkolit sütöttem benne, mely a parenyica sajttól és a lila hagymától egészen kemencés-füstös jelleget kapott. Gyors és egyszerű recept, mégis különleges és ízletes lakoma sikerült belőle!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...