Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Talján palacsinta csőben sütve

Talján palacsinta csőben sütve
Talján palacsinta csőben sütve
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eredetileg kapros töltött cukkinit akartam főzni, de aztán kiderült, hogy Jann nem lelkesedik annyira ezért a fűszerért, mint a család többi tagja, így megváltoztattam a tervet. Szintén az ő kedvéért épült bele a dologba a palacsinta (köszi a receptet Petrának, csak a cukrokat hagytam ki). Büszke vagyok magamra, mert egy kis betegség miatt én diétáztam, abszolút "vakon" fűszereztem, nem akartam kóstolgatni, ennek ellenére szuper lett. Másnap pedig már én is teszteltem, úgyhogy duplán biztosított a recept : ). Nevét az egyértelműen olaszos ízvilágról kapta. Néha kicsit beindul a fantáziám.

hozzávalók / 3 adag

A töltelékhez

A palacsintához

ajánlat

Ha nagyobb adag palacsintát sütünk, akkor megvan a desszertünk is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először is bekeverjük a palacsintatésztát, s a hűtőbe tesszük.
  2. A cukkinit meghámozzuk és 1 centis kis kockákra vágjuk, a gombát és a fokhagymát vékonyan szeleteljük, a hagymát felaprózzuk.
  3. Felforrósítjuk az olajat, s a hagymát pár perc alatt megdinszteljük rajta.
  4. Rádobjuk a húst, megsózzuk, s néhány percig, míg kicsit megpirul (illetve marha esetében megbarnul) a hagymával együtt kevergetjük.
  5. Ekkor hozzáadjuk a cukkinit, a gombát és a fokhagymát, s lefedve, saját levükben kb. 20 percig (míg minden megpuhul) pároljuk őket. Ha a levük elfőne, vízzel pótoljuk.
  6. Közben fűszerezzük sóval, borssal, s a szárított zöldfűszerekkel.
  7. Ezalatt kis olajon megsütjük a palacsintákat. Inkább vastagok legyenek, mint vékonyak.
  8. Mikor elkészült a töltelék, 3 palacsintát telerakunk vele, s a záródással lefelé tűzálló tálba sorakoztatjuk őket.
  9. Tetejüket ízléstől függően megkenjük / leöntjük tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal, s előmelegített sütőben 10 perc alatt összesütjük a lakomát.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 103
elküldve: 0
receptkönyvben: 65
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Durcsó

Mióta szakács: 2009.05.28.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: palacsinta
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsos töltött palacsinta, olaszos töltött palacsinta, cukkinis töltött palacsinta, gombás töltött palacsinta,

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

614
darált marhahús 25 dkg
cukkini 30 dkg
gomba 10 dkg
vöröshagyma 0.5 db
fokhagyma 1 gerezd
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
oregánó 1 tk
majoranna 0.5 tk
kakukkfű 0.5 tk
rozmaring 1 tk
tejföl 2 dl
sajt 10 dkg
finomliszt 10 dkg
tej 1.5 dl
tojás 1 db
szódavíz 1 dl
1 csipet
napraforgó olaj 1 ek