Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hortobágyi húsos palacsinta Vicikótól

Hortobágyi húsos palacsinta Vicikótól
Hortobágyi húsos palacsinta Vicikótól
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik nagy kedvencünk ez az étel. Igen szeretjük. Azt hiszem, nem vagyunk ezzel egyedül. A selymes szaftja, aminek az íze visszaköszön a palacsinta töltelékéből, és mindez a sós palacsintában; magáért beszél. 

Jó találmány ez az ételünk is! :-)

hozzávalók / 4 adag

A pörkölthöz

A sós palacsintához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pörköltet szokásos módon készítjük el. Az olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, rászórjuk a pirospaprikát, hozzáadjuk a megtisztított csirkehúst, megsózzuk, kb 1/2 dl vizet aláöntve állandó keverésnél  megpirítjuk, míg láthatóan kissé összeugrik a hús.
  2. Ekkor felöntjük annyi forrásban lévő vízzel, hogy kb ujjnyi magasan el is lepje. Ha kell, még sózzuk. Lefedjük, és puhára főzzük a húst. 
  3. Ezalatt elkészítjük a palacsintákat.
  4. Ha megfőtt a hús, kivesszük a léből a darabokat, levesszük a bőrüket, és kicsontozzuk. Amilyen apróra csak tudjuk, késsel felaprítjuk a húsdarabokat.
  5. A visszamaradt hússzaftot szűrőn átöntjük, de a szűrőben lévő hagymát, esetleg apró húsdarabkákat kanállal átnyomkodjuk a lébe.
  6. Visszatesszük újból forrni, és ezalatt csomómentesre kikeverjük a lisztet a tejföllel. (Először csak kevés tejfölt teszünk a liszthez, majd fokozatosan hígítjuk az összessel.) A forró lével apránként folyósra hígítjuk, folytonosan keverve a tejfölös-lisztet, majd beleöntjük a maradék húslébe egyszerre. Jól elkeverjük, felforraljuk, és ha kell, megsózzuk, kicsit megborsozzuk. Ha netán sűrűnek találjuk, forrásban lévő vízzel hígíthatjuk. 
  7. Az elkészült mártásból pár evőkanálnyit a felaprított húshoz adunk, hogy az szinte kenhető legyen.
  8. Az elkészült palacsintákat megtöltjük a húskrémmel. Kb 1 púpozott ek-nyit 1 palacsinta közepére, kissé szétkenve. Úgy hajtogatjuk, hogy három oldalát középre hajtjuk, majd feltekerjük.
  9. Egy sütőpapírral bélelt, kisebb tepsibe rakjuk őket, szorosan egymás mellé. Ha marad üresen palacsinta, azt a tetejére rakhatjuk, és meleg sütőben kb 10 perc alatt átforrósítjuk.
  10. Tálaláskor 2-3 db palacsintát megöntözünk ízlés szerint a forró, tejfölös szafttal.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 103 516
elküldve: 39
receptkönyvben: 1 145
elkészítve: 76/87
Facebookon megjelent: 1

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: palacsinta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hortobágyi palacsinta, csirkehúsos palacsinta, húsos palacsinta

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Thu, 2013-03-21 08:19

Vici, ez istenien nez ki! Biztos fincsi is volt, de nagyon tetszik a foto! Persze mentettem, koszi, udv, Torma :) Kellemes Husvetot, ha addig nem "talalkozunk" :)))

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2013-03-23 00:34

Szia Tormi!

Örülök, hogy tetszik a foto!
Hát igen, csak szerényen...., nagyon tudjuk enni, eléggé csúszik...;-)

Igen, lassan - lassan itt a Húsvét! Én is áldott, szép ünnepet kívánok Neked, így virtuálisan, is! :-)))

Üdv:-) Vici

Gabys
Gabys / Gabys Wed, 2013-03-20 21:49

Szió Vic:)
nagyon klassz a recepted (mint mindig) de most igazából visszajelzés kellene, ha vagy.....Nálam a főoldalon elakadtak a receptképek vagyis az új receptek a karamellás mille akárminél. Ez csak nálam van így vagy esetleg nálad is? A receptedet csak teljes rákattintásnál lehet látni. Tudod, amikor egyszerre több recept jelenik meg. Köszi a válasz:) G

vicikó
Vicikó / vicikó Thu, 2013-03-21 00:09

Ok, most látom, hogy hol van elakadva. Bocs, ma nehéz napom volt :-)
A 100 legújabbnál már rég lement a mille-feuille, és van utána még vagy 20 újabb recept. Ezek szerint nem is látszódtak a címlapon abban a rovatban az újabb recept képek. Az enyém is kicsit kevés nézettségű, pl. ez 200 valami...
Háát, talán korrigálják majd holnap. De ha így marad, akkor írj a szerkesztőknek.Nekem nincs időm holnap.

Most már jó éjt Neked, vagy szép napot Mára! :-))
Nekem rémes lesz a holnapom, azaz a mai napom is...:-(

szióka, Vici

vicikó
Vicikó / vicikó Wed, 2013-03-20 23:56

Szia Gabi!

Nálam a mézes zserbó az első, és utána van a karamellás mille...., utána még 3 recept. Ez a címlap oldal. Ha jó értettem a kérdésed.
Nekem tudod mi történt ma?
Délután ránéztem a dolgokra , és nem voltak sehol az időzített 2 db, feldolgozott 2 db, és a várakozik 2 db receptjeim sehol!! Tudod, a saját oldalamon, ha rámész a receptjeimre. Írtam egy mailt a szerkesztőknek arra a címre, amin a visszaigazolást küldik, mikor beküldesz egy új receptet, hogy ez van, és kb fél óra múlva minden rendbe jött.
( De volt már olyan is, hogy leállt a napi számláló..., de akkor sem mindenkinél. Érdekes! )
Na, és megnéztem még Petra oldalát is du., és valaki ugyanezt észlelte, amit én, írtam Petrának is arra címre amit a kérdezőnek írt, de az én mail-em visszajött. De ezzel egyidőben javult meg.
Ha holnap is gondod van akkor szerintem jelezd feléjük, és megnézik, hogy mi a gond. info@nosalty.hu Erre egyébként bármikor írhatsz, ha gondod van.
Bocsi, hogy nem tudtam előbb ( normál emberi időben ) válaszolni, de csak most értem haza, munkából.
Kíváncsi vagyok mi lesz holnap? Írd majd meg!
Helloka, Vici

Gabys
Gabys / Gabys Thu, 2013-03-21 10:59

Szió Vici,
a NoSalty nálam teljesen megállt. A helyzet mára még rosszabb. A tegnapi receptekből a mézes zserbó az utolsó. A maiak -pedig gondolom vannak újak - egy sincs. Ha megnyitom az új recepteket egyetlen 1 új recept van. Egyelőre ennyi. Nyugisabb napokat Neked, hajrá, mindjárt itt a hétvége:) Hali:) G

929
csirkecomb 3 db
csirkemell (csontos) 1 db
napraforgó olaj 5 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
fűszerpaprika 2 teáskanál
0 ízlés szerint
finomliszt 2.5 evőkanál
tejföl 300 ml
fekete bors 0 ízlés szerint
víz 0.5 dl
tojás 2 db
1 csipet
finomliszt 150 g
tej 400 ml
napraforgó olaj 3 ek