r
Nosalty Logó

Hortobágyi húsos palacsinta Vicikótól

Vicikó
Hortobágyi húsos palacsinta Vicikótól
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A pörkölthöz

A sós palacsintához

933
Kalória
43.1g
Fehérje
45.5g
Szénhidrátok
62.4g
Zsír
225.7g
Víz
282.3g
Koleszterin
1.6g
Rost
7.6g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A pörkölthöz

A sós palacsintához

Összesen 933 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A pörkölthöz

A sós palacsintához

Összesen 3731 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A pörkölthöz

A sós palacsintához

Összesen 156 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.1 g

Zsír

  • Összesen
    62.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1020.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    225.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 933 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172.5 g

Zsír

  • Összesen
    249.5 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    1129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4083.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    930 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    1700 mg
  • Nátrium
    981 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    902.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    762 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    711 mg
  • Retinol - A vitamin:
    753 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    891 micro
Összesen 3731 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 156 kcal

Elkészítés

A pörkölthöz

  1. A pörköltet szokásos módon készítjük el. Az olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, rászórjuk a pirospaprikát, hozzáadjuk a megtisztított csirkehúst, megsózzuk, kb 1/2 dl vizet aláöntve állandó keverésnél megpirítjuk, míg láthatóan kissé összeugrik a hús.
  2. Ekkor felöntjük annyi forrásban lévő vízzel, hogy kb ujjnyi magasan el is lepje. Ha kell, még sózzuk. Lefedjük, és puhára főzzük a húst.
  3. Ezalatt elkészítjük a palacsintákat.
  4. Ha megfőtt a hús, kivesszük a léből a darabokat,levesszük a bőrüket, és kicsontozzuk. Amilyen apróra csak tudjuk, késsel felaprítjuk a húsdarabokat.
  5. A visszamaradt hússzaftotszűrőn átöntjük, de a szűrőben lévő hagymát, esetlegapró húsdarabkákat kanállal átnyomkodjuk a lébe.
  6. Visszatesszük újból forrni, és ezalatt csomómentesre kikeverjük a lisztet a tejföllel. (Először csak kevés tejföltteszünk a liszthez, majd fokozatosan hígítjuk az összessel.) A forró lével apránként folyósrahígítjuk, folytonosan kevervea tejfölös-lisztet, majd beleöntjük a maradék húslébe egyszerre. Jól elkeverjük, felforraljuk, és ha kell, megsózzuk, kicsit megborsozzuk. Ha netán sűrűnek találjuk, forrásban lévő vízzel hígíthatjuk.
  7. Az elkészült mártásból pár evőkanálnyit a felaprított húshoz adunk, hogy az szinte kenhető legyen.
  8. Az elkészült palacsintákat megtöltjük a húskrémmel.Kb 1 púpozott ek-nyit 1 palacsinta közepére, kissé szétkenve. Úgy hajtogatjuk, hogy három oldalát középre hajtjuk, majd feltekerjük.
  9. Egy sütőpapírral bélelt, kisebb tepsibe rakjuk őket, szorosan egymás mellé. Ha marad üresen palacsinta, azt a tetejére rakhatjuk, és meleg sütőben kb 10 perc alatt átforrósítjuk.
  10. Tálaláskor 2-3 db palacsintát megöntözünk ízlés szerint a forró, tejfölös szafttal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Egyik nagy kedvencünk ez az étel. Igen szeretjük. Azt hiszem, nem vagyunk ezzel egyedül. A selymes szaftja, aminek az íze visszaköszön a palacsinta töltelékéből, és mindez a sós palacsintában; magáért beszél.  Jó találmány ez az ételünk is! :-)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...