Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tahinis-gyömbéres püspökkenyér

Tahinis-gyömbéres püspökkenyér
Tahinis-gyömbéres püspökkenyér
60 perc / előkészület: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom, különleges ízvilágú sütemény. A kihűlt süteményt szórjuk meg porcukorral.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A puha vajat a cukorral és a sóval, kézi mixerrel krémesre keverjük, majd egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat. Majd hozzákeverjük a reszelt gyömbért, a tahinit és a krémsajtot, és legvégül a mandulával és a sütőporral elkevert lisztet.
  2. A tésztát egy sütőpapírral bélelt 26x10x7 cm-es formába simítjuk. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 50-55 perc alatt megsütjük.
  3. Kivesszük, kb. 10 percet hagyjuk hűlni, majd a formából kivesszük, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 470
elküldve: 1
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fűszeres őzgerinc sütemény

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

589
vaj 100 g
cukor 100 g
1 csipet
tojás 2 db
tahini 100 g
krémsajt 230 g
gyömbér 1 ek
finomliszt 150 g
mandula 100 g
sütőpor 1.5 tk