Nosalty Logó

Két tojásos püspökkenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pezo
Ezen a képen: Két tojásos püspökkenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A forma kikenéséhez

Összesen 1020 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A forma kikenéséhez

Összesen 4076 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A forma kikenéséhez

Összesen 328 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1157.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    487 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.4 g
  • Cukor
    108 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    299 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 1020 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    67 g

Zsír

  • Összesen
    104.1 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    482 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4629.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    1108 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    1950 mg
  • Nátrium
    1085 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    733.5 g
  • Cukor
    431 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    307.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    537 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    391 mg
  • Retinol - A vitamin:
    435 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1195 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    597 micro
Összesen 4076 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.2 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 328 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A forma kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A csokoládét, diót, sárgabarackot, cukrozott narancshéjat felaprítjuk kb. fél x fél cm kockákra.
  2. Az 5 dkg lisztbe forgatjuk a trópusi gyümölcsökkel együtt. Ez megakadályozza az összetapadást is, és nem merülnek le a forma aljába, szép egyenletesen lesznek a süteményünkben.
  3. A két egész tojást a cukorral habosra keverjük, majd a tejföllel is elvegyítjük.
  4. A lisztbe elkeverjük a sütőport, majd a masszába öntjük, és tovább keverjük, míg szép egynemű anyagot kapunk. A liszt fajtájától függően először csak 25 dkg-t tegyünk, és ha még híg, akkor tegyünk még hozzá.
  5. Beleöntjük az összes hozzávalót, és már csak kézzel szépen elkeverjük a masszában.
  6. Margarinnal kikent és liszttel meghintett őzgerincekbe (2 db) töltjük. Nem lesznek tele, de mire megsül, szépen kitölti a formákat.
  7. 170 fokos légkeveréses sütőbe tesszük, és fél óra múlva, ha már szép színe van, tűpróbát tehetünk. Általában 40 perc a sütési ideje, de mivel minden sütő más, ezért ki kell tapasztalni. Ha nem légkeveréses a sütő, 180 fok, gázsütőnél 3-4 fokozat.
  8. Ha kihűlt folpackba csomagoljuk, így hetekig friss marad.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 29
  • Sűtés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 120 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 73
  • Össznézettség: 40449
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 18.

Ajánló

Kiegészítésül egy egyszerű módját ide írom a cukrozott narancshéjnak: 1 nagy narancs héját lefejtjük, ha túl vastag a fehérje, kicsit elvékonyítjuk, de nem feltétlen szükséges. 1 napig váltott langyos vízben áztatjuk, majd 25 dkg cukrot felfőzünk 2 dl vízben. Ebben üvegesre főzzük a narancshéjakat, majd kiszedve cukorba hempergetjük. Szikkasztjuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nálunk ez az Adventi sütemény. 3-4 alkalommal készítem karácsony előtt, mivel nagyon szereti a párom, és bizony hamar elkóstolgatjuk. Sokan elkérték már a receptet, akiket megkínáltam, mert annak ellenére, hogy mindössze két tojás kell bele, hihetetlen finom. A beleaprított finomságokat lehet variálni, ki mit szeret. Akár mandulát dió helyett, akár mazsolát, birsalmasajtot valamelyik gyümölcs helyett. Ha karácsonykor is szeretnénk az asztalra tenni, biztonságos helyre kell eldugni, mert nagyon hamar "elkopik".

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kandírozott narancshéj vagy narancshéjas cukor? Úgy értem 25kg cukor nem sok kicsit 2 dl vízbe? :-) Tudom, hogy csak elírás, de nem hagyhattam ki...

pezo

Nem, mert szirupban kell f?zni, nem vízben.

Törölt felhasználó

Ezek szerint nem elírás? Huszonöt kilogramm cukor???

pezo

Bocs, jó hogy írod, eddig nem vettem észre, persze dkg! Javítom!:)

Mirabilisz

Köszönöm a receptet, ma este megsütöttem életem els? püspökkenyerét. Nagyon finom lett, annak ellenére, hogy nem lett hibátlan. Nekem a massza a két dl tejföllel nagyon s?r? lett, ezért még közel ugyanannyit tettem hozzá. A teteje így is kirepedt. Szerinted mi lehet az oka? ( teljesen kezd? vagyok még a sütésben). Lényeg a lényeg: nagyon finom :)

pezo

Kedves Mirabilisz! Az nem baj, ha kireped a teteje, a következ?nél tegyél kb 5 dkg-val kevesebb lisztet bele. Elég sürü állagú a massza, nem folyós. Sok különbség van liszt és liszt között, ki kell tapasztalni. Én mindig egy fajta lisztet veszek, nem tudom ki lehet-e írni a nevét, de ebb?l talán rájössz: "Kérek még". A tésztát amit gyártanak így reklámozzák. :) Remélem tudtam segíteni, ha már többször megsütöd, kitapasztalod, hány dkg liszttel lesz jó. Nekem a 30 dkg kevés, de lehet, hogy más liszhtb?l még kevesebb is elég. További jó sütést-f?zést! Üdv.: pezo / Gyöngyi

Mirabilisz

Kedves Gyöngyi! Köszönöm a választ, az biztos, hogy még fogok ilyet sütni. :)

Solana15

Ma megsutottem a puspokkenyeret, annyit modositottam rajta, hogy 3db tojast utottem bele. A tobbi hozzavalot a leiras alapjan hasznaltam. Igy nem repedt meg, nagyon szep es finom lett. Koszonet a receptert, azt hiszem egy ideig ez alapjan fogom sutni ezt a finom sutemenyt.

pezo

Nagyon szívesen. Minden recepten lehet változtatni, a lényeg a sikerélmény.

Hozzávalók

A tésztához

A forma kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!