Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szűzpecsenye zsályás burgonyapürével

Szűzpecsenye zsályás burgonyapürével
Szűzpecsenye zsályás burgonyapürével
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hétvégén meglátogattam a barátom "Z1" gondoltam főzőcskézünk ismerkedünk és beszélgetünk egy kicsit. Vagyis mondhatnám szerettem volna megtanítani főzni! "hatásszünet":-) Igazán nagy kérdések vetődtek fel a szűz hússal kapcsolataban. Nem tudtam eldöntenni , milyen is az a rózsaszínűre sütöt szűz husi.Z1 felajánlotta, hogy Ő megmutatja nekem! Persze-gondoltam.  Nos, az állam szabály szerint a padlóra került már a hús miatt is. De ez a köret... Bátran ajánlom próbára bárkinek, nagyon finom! Jól illet egymáshoz a finoman fűszerezett hús és az illatos és ízes zsályás burgonya!

hozzávalók / 4 adag

A szűzpecsenyéhez

A zsályás burgonyához

ajánlat

Finom, de mindenképpen száraz fehér bor!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az előzőleg lehártyázott sertésszűzet ízlés szerint borsozzuk és bekenjük mustárral.
  2. 2 órát állni hagyjuk szobahőmérsékleten.
  3. 160-170 C-ra előmelegítjük a sütőt.
  4. Közben a húst forró olajban minden oldalról kérgesre sütjük.
  5. Egy laza mozdulattal tepsibe tesszük, és 7-9 perc sütés következik.
  6. Miután kivettük a sütőből, becsomagoljuk alufóliába és pihentetjük 10 percig, szeleteljük.

Zsályás burgonyapüré:

  1. Megfőzzük a burgonyát, majd ízlés szerint sózzuk.
  2.  Beletesszük a vajat a tejet és az apróra vágott zsályát.
  3. Összetörjük, simára keverjük.
  4. Ízlés szerint dijoni mustárt teszünk bele, kb. 1/2 kanállal.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 372
elküldve: 2
receptkönyvben: 63
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Big Boss

Mióta szakács: 2010.09.20.
56 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sertészűz zsályás krumplipürével, zsályás krumplipürével körített szűzpecsenye

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

z1
z1 / z1 Sun, 2010-12-19 22:28

Szia Vezér!
Mintha mást ittunk volna:))))))))))))))))))))))
Z.
...bár, ha mint ajánlást nézzük, akkor OK!

675
sertésszűz 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
dijoni mustár 1 ek
napraforgó olaj 1 dl
burgonya 1 kg
zsálya 1 csokor
vaj 10 dkg
tej 1 dl
dijoni mustár 1 teáskanál