r
Nosalty Logó

Fetával és medvehagymával töltött sertésszűz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Fetával és medvehagymával töltött sertésszűz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A sütéshez

Összesen 306 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A sütéshez

Összesen 1223 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A sütéshez

Összesen 103 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1482.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    539 mg
  • Nátrium
    592 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    203 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1094 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 306 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.7 g

Zsír

  • Összesen
    46 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    524 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5930.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    927 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    2155 mg
  • Nátrium
    2370 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    811.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    540 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    172 micro
  • β-karotin
    772 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4374 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 1223 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    361 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 103 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A sütéshez

Elkészítés

A húshoz

  1. A húst hosszában bevágjuk, és addig kanyarítjuk a kést, amíg szép nagy téglalap nem lesz belőle.
  2. Kiklopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Óvatosan, a feta elég sós!
  3. A kiterített szeletre ráfektetjük a medvehagymákat, hogy teljesen fedjék egymást, rámorzsoljuk a fetát, az egyik széléhez pedig egymás mellé tesszük a paradicsomokat egy csíkban.
  4. Ettől a felétől kezdve óvatosan feltekerjük jó szorosan, majd hústűvel vagy fogpiszkálóval megtűzzük.

A sütéshez

  1. Egy tepsibe kacsazsírt teszünk, belevágjuk a hagymát és fokhagymát, ráöntjük a húslevest, majd beletesszük a húst, és először fólia alatt, majd anélkül megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8749
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű, tavaszias húsra vágytam, és untam már a csirkemellet, így jutott eszembe a zöldségek és a feta sajt hústekercsben egyesítése. Amikor nincs medvehagyma szezon, spenóttal is helyettesíthető a zöld rész, használhatunk hozzá aszalt paradicsomot is, és a hús sütéséhez használt húslevest vízzel is kiválthatjuk.

Hozzávalók

A húshoz

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek