r
Nosalty Logó

Fetával és medvehagymával töltött sertésszűz

NS
Fetával és medvehagymával töltött sertésszűz
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A sütéshez

306
Kalória
38.4g
Fehérje
10.6g
Szénhidrát
11.5g
Zsír
203g
Víz
130.9g
Koleszterin
1.2g
Élelmi rost
2.2g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A sütéshez

Összesen 306 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A sütéshez

Összesen 1223 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A sütéshez

Összesen 103 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1482.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    539 mg
  • Nátrium
    592 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    203 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1094 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 306 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.7 g

Zsír

  • Összesen
    46 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    524 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5930.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    927 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    2155 mg
  • Nátrium
    2370 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    811.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    540 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    172 micro
  • β-karotin
    772 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4374 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 1223 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    361 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 103 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A húst hosszában bevágjuk, és addig kanyarítjuk a kést, amíg szép nagy téglalap nem lesz belőle.
  2. Kiklopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Óvatosan, a feta elég sós!
  3. A kiterített szeletre ráfektetjük a medvehagymákat, hogy teljesen fedjék egymást, rámorzsoljuk a fetát, az egyik széléhez pedig egymás mellé tesszük a paradicsomokat egy csíkban.
  4. Ettől a felétől kezdve óvatosan feltekerjük jó szorosan, majd hústűvel vagy fogpiszkálóval megtűzzük.

A sütéshez

  1. Egy tepsibe kacsazsírt teszünk, belevágjuk a hagymát és fokhagymát, ráöntjük a húslevest, majd beletesszük a húst, és először fólia alatt, majd anélkül megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 90 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egyszerű, tavaszias húsra vágytam, és untam már a csirkemellet, így jutott eszembe a zöldségek és a feta sajt hústekercsben egyesítése. Amikor nincs medvehagyma szezon, spenóttal is helyettesíthető a zöld rész, használhatunk hozzá aszalt paradicsomot is, és a hús sütéséhez használt húslevest vízzel is kiválthatjuk.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek