Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Omlós szűzérmék

Omlós szűzérmék
Omlós szűzérmék
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hétköznapi ünnep. :-)

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A mártáshoz

A körethez

ajánlat

Ha a húst a leírtak szerint készítjük el, kés nélkül szeletelhető, szájban szétolvadó lesz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, és bekenjük a fűszerekkel és a mustárral. Szobahőn minimum 1, de inkább 3-4 órát pácolódni hagyjuk lefedve.
  2. A krumplit lobogó, forró vízbe dobjuk, és elkezdjük kislángon főzni, ha kész, leszűrjük.
  3. A húsra egy tepsiben a gázon minden oldalra kérget sütünk, kevés olaj felhasználásával. Ezután előmelegített sütőbe (170 fok környéke, 3-as fokozat) dobjuk 10 percre. Amint letelt ez az idő, kivesszük, és szorosan alufóliába csavarjuk, és benne hagyjuk szintén 10 percet.
  4. Közben olajon a vöröshagymát lepirítjuk, hogy barnás legyen, hozzáadjuk a fokhagymát, majd a leszűrt főtt krumplit. Sóval, borssal fűszerezzük, vajjal és tejszínnel dúsítjuk, és botmixer segítségével összetörjük. Ha botmixert használunk, sokkal nyúlósabb, masszívabb krumplipürét kapunk.
  5. Az uborkát legyaluljuk, tálaláskor megöntözzük kevés olívaolajjal, és mellé öntjük a kaporból, sóból, borsból, cukorból, tejfölből stb. álló keveréket gusztusosan.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 30 274
elküldve: 5
receptkönyvben: 195
elkészítve: 14/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Norbi06

Mióta szakács: 2012.03.22.
121 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertés szűzpecsenye, szűzpecsenye burgonyakörettel, sertés szűzpecsenye omlósan

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bojtosvanda
bojtosvanda Wed, 2015-06-24 13:29

szia,
a husit egészben sütöd, vagy felszeleteled sütés előtt? Mert én felszeleteltem, és úgy pácoltam be, viszont így nem lett olyan szép rózsaszín a belseje sütés után, mint amilyen a képen. :)

Norbi06
Norbi06 / Norbi06 Fri, 2015-09-18 11:34

Szia!
Egészben megy mind a pácba, mind a sütés így zajlik. Aztán kell pihentetni és utána szeletelni. Remélem tudtam segíteni!
Üdv, Norbi

kissreka
kissreka Wed, 2013-03-06 07:13

Mondhatom: a tiz ujjunkat nyaltuk meg!!! Nagyon finom es egyszeru recept.

535
sertésszűz 50 dkg
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
flekken fűszerkeverék 0 ízlés szerint
mustár 2 ek
kígyóuborka 0.5 közepes db
tejföl 100 ml
kapor 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
citromlé 2 tk
olívaolaj 1 teáskanál
újkrumpli 80 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
főzőtejszín 0.5 dl
vaj 10 dkg