r
Nosalty Logó

Gyorsan pácolt szűzpecsenye

witch
Gyorsan pácolt szűzpecsenye
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A pácoláshoz

A hús sütéséhez

A tálaláshoz

261
Kalória
29g
Fehérje
13.9g
Szénhidrát
10.3g
Zsír
164.2g
Víz
81.3g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
8.6g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A pácoláshoz

A hús sütéséhez

A tálaláshoz

Összesen 261 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A pácoláshoz

A hús sütéséhez

A tálaláshoz

Összesen 1046 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A pácoláshoz

A hús sütéséhez

A tálaláshoz

Összesen 107 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1446.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    915 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    164.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    531 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    443 micro
Összesen 261 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.1 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5785.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    1442 mg
  • Nátrium
    3660 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    55.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    656.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    338 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    446 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2125 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1771 micro
Összesen 1046 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    593.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    375 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 107 kcal

Elkészítés

A pácoláshoz

  1. A húst 1,5 cm vastag szeletekre vágjuk, belerakjuk egy üveg edénybe.
  2. A páchoz valókat alaposan összekeverjük, ráöntjük a húsra, és jól összeforgatjuk. Fóliával lefedve berakjuk a hűtőbe 2 órára, félidőben megforgatjuk.
  3. A húst sütés előtt fél órával kivesszük a hűtőből.
  4. A serpenyőben -közepes lángon- először a szezámmagot pirítjuk meg. Kiszedjük egy tálkába, félrerakjuk. Beleöntjük az olajat, és amikor felmelegedett, elkezdjük a húst sütni kétszerre elosztva. Az első adag után pecázzuk ki a lepotyogott fokhagyma darabkákat, és folytassuk a maradék hússal.
  5. Főtt rizzsel tálaljuk, megszórjuk a pirított szezámmaggal, újhagymával. Locsoljuk meg limelével, nem baj, ha a rizsre is jut "véletlenül". A lime csalja elő igazán a páchoz használt ízesítőket, anélkül is fogyaszthatjuk, de nem sok értelme van.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p

Azért gyorsan pácolt, mert a húst nem kellene felszeletelni, és úgy kéne pácolni 12-24 órát. Így is nagyon finom, szóval feledékenyek is (többek között én) elkészíthetik ezt a receptet.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.