r
Nosalty Logó

Gyorsan pácolt szűzpecsenye

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
witch
Gyorsan pácolt szűzpecsenye
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A pácoláshoz

A hús sütéséhez

A tálaláshoz

Összesen 261 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A pácoláshoz

A hús sütéséhez

A tálaláshoz

Összesen 1046 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A pácoláshoz

A hús sütéséhez

A tálaláshoz

Összesen 107 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1446.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    915 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    531 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    443 micro
Összesen 261 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.1 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5785.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    1442 mg
  • Nátrium
    3660 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    656.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    338 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    446 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2125 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1771 micro
Összesen 1046 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    593.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    375 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 107 kcal

Hozzávalók

A pácoláshoz

A hús sütéséhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A pácoláshoz

  1. A húst 1,5 cm vastag szeletekre vágjuk, belerakjuk egy üveg edénybe.
  2. A páchoz valókat alaposan összekeverjük, ráöntjük a húsra, és jól összeforgatjuk. Fóliával lefedve berakjuk a hűtőbe 2 órára, félidőben megforgatjuk.
  3. A húst sütés előtt fél órával kivesszük a hűtőből.
  4. A serpenyőben -közepes lángon- először a szezámmagot pirítjuk meg. Kiszedjük egy tálkába, félrerakjuk. Beleöntjük az olajat, és amikor felmelegedett, elkezdjük a húst sütni kétszerre elosztva. Az első adag után pecázzuk ki a lepotyogott fokhagyma darabkákat, és folytassuk a maradék hússal.
  5. Főtt rizzsel tálaljuk, megszórjuk a pirított szezámmaggal, újhagymával. Locsoljuk meg limelével, nem baj, ha a rizsre is jut "véletlenül". A lime csalja elő igazán a páchoz használt ízesítőket, anélkül is fogyaszthatjuk, de nem sok értelme van.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 131
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 31881
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 22.

Ajánló

Főtt rizs körettel, limelével meglocsolva, pirított szezámmaggal, újhagyma zöldjével. Barna rizzsel laktatóbb, fehérrel mutatósabb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Azért gyorsan pácolt, mert a húst nem kellene felszeletelni, és úgy kéne pácolni 12-24 órát. Így is nagyon finom, szóval feledékenyek is (többek között én) elkészíthetik ezt a receptet.

Hozzávalók

A pácoláshoz

A hús sütéséhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek