r
Nosalty Logó

Szűz borsmártással, glasszírozott zöldségekkel

Kornél
Szűz borsmártással, glasszírozott zöldségekkel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

A zöldségekhez

A körethez

682
Kalória
44.7g
Fehérje
70.5g
Szénhidrát
24g
Zsír
330.4g
Víz
146.3g
Koleszterin
8.2g
Élelmi rost
15.6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

A zöldségekhez

A körethez

Összesen 682 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

A zöldségekhez

A körethez

Összesen 2044 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

A zöldségekhez

A körethez

Összesen 114 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    44.7 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1713.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    605 mg
  • Nátrium
    786 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    70.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    330.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    587 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    212 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    1764 micro
  • β-karotin
    4976 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2415 micro
Összesen 682 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    134.1 g

Zsír

  • Összesen
    72.1 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    439 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5141.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    435 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    1814 mg
  • Nátrium
    2359 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    211.5 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    991.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1761 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    637 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    658 micro
  • Kolin:
    510 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    5292 micro
  • β-karotin
    14929 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    7244 micro
Összesen 2044 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    298 micro
  • β-karotin
    840 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    408 micro
Összesen 114 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A szűzpecsenyét fűszerezzük sóval, borssal, őrölt köménnyel, majd kevés zsíron gyorsan elősütjük (kérgesítjük) egy serpenyőben nagy lángon. Ezt követően tegyük a serpenyőt a sütőbe 180 C fokon, kb. 20 percre.
  2. Amíg a hús sül, készítsük el a mártást és a zöldségeket. Gyorsforraló edénybe tegyünk kevés olívaolajat, és pirítsuk meg kissé az egészbors szemeket. Öntsük fel az alaplével, forraljuk fel, majd adjuk hozzá a tejszínt is, és forraljuk tovább kis lángon. Lisztszórással sűrítsük mártás állagúra, sózzuk.
  3. A tisztított sárgarépát vágjuk hasábokra, az új hagymákat félbe.
  4. A répákat főzzük meg félkeményre. Ha kész, egy serpenyőbe tegyünk vajat, adjuk hozzá a répákat és a borsót.
  5. Ha a borsó megpuhult, adjuk hozzá az újhagymákat is, majd öntsük rá a mézet, sózzuk, borsozzuk. Addig forgassuk a serpenyőben a zöldségeket, amíg szép fényes bevonatot kapnak.
  6. A megsült húst néhány percig feltétlenül pihentessük, feldarabolás előtt.
  7. Tálaljuk ételünket párolt jázminrizzsel, a glasszírozott zöldségekkel, végül a mártással.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Lányom születésnapi vacsorájára készítettem ezt a fogást. Nem túl bonyolult az elkészítése, mindössze a különböző fázisokat kell megfelelően ütemeznünk.  

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...