r
Nosalty Logó

Szűz borsmártással, glasszírozott zöldségekkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Kornél
Szűz borsmártással, glasszírozott zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

A zöldségekhez

A körethez

Összesen 682 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

A zöldségekhez

A körethez

Összesen 2044 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

A zöldségekhez

A körethez

Összesen 114 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    44.7 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1713.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    605 mg
  • Nátrium
    786 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    330.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    587 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    212 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    1764 micro
  • β-karotin
    4976 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2415 micro
Összesen 682 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    134.1 g

Zsír

  • Összesen
    72.1 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    439 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5141.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    435 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    1814 mg
  • Nátrium
    2359 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.5 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    991.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1761 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    637 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    658 micro
  • Kolin:
    510 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    5292 micro
  • β-karotin
    14929 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    7244 micro
Összesen 2044 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    298 micro
  • β-karotin
    840 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    408 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

A zöldségekhez

A körethez

Elkészítés

A húshoz

  1. A szűzpecsenyét fűszerezzük sóval, borssal, őrölt köménnyel, majd kevés zsíron gyorsan elősütjük (kérgesítjük) egy serpenyőben nagy lángon. Ezt követően tegyük a serpenyőt a sütőbe 180 C fokon, kb. 20 percre.
  2. Amíg a hús sül, készítsük el a mártást és a zöldségeket. Gyorsforraló edénybe tegyünk kevés olívaolajat, és pirítsuk meg kissé az egészbors szemeket. Öntsük fel az alaplével, forraljuk fel, majd adjuk hozzá a tejszínt is, és forraljuk tovább kis lángon. Lisztszórással sűrítsük mártás állagúra, sózzuk.
  3. A tisztított sárgarépát vágjuk hasábokra, az új hagymákat félbe.
  4. A répákat főzzük meg félkeményre. Ha kész, egy serpenyőbe tegyünk vajat, adjuk hozzá a répákat és a borsót.
  5. Ha a borsó megpuhult, adjuk hozzá az újhagymákat is, majd öntsük rá a mézet, sózzuk, borsozzuk. Addig forgassuk a serpenyőben a zöldségeket, amíg szép fényes bevonatot kapnak.
  6. A megsült húst néhány percig feltétlenül pihentessük, feldarabolás előtt.
  7. Tálaljuk ételünket párolt jázminrizzsel, a glasszírozott zöldségekkel, végül a mártással.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 14653
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 19.

Ajánló

Rózsabors helyett használhatunk vegyesborsot, vagy éppen zöldborsot, ki-ki ízlése szerint.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szűz borsmártással, glasszírozott zöldségekkel
Kornél 167 recept

Lányom születésnapi vacsorájára készítettem ezt a fogást. Nem túl bonyolult az elkészítése, mindössze a különböző fázisokat kell megfelelően ütemeznünk.  

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

A zöldségekhez

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...