r
Nosalty Logó

Szélesmetélt parajjal tökmagpürével és sertéssülttel

Kornél
Szélesmetélt parajjal tökmagpürével és sertéssülttel
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A sertéssülthöz

977
Kalória
46.8g
Fehérje
90.1g
Szénhidrát
47.2g
Zsír
139.8g
Víz
95.1g
Koleszterin
8.4g
Élelmi rost
3.2g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A sertéssülthöz

Összesen 977 kcal
  • 15% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A sertéssülthöz

Összesen 3908 kcal
  • 15% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A sertéssülthöz

Összesen 279 kcal
  • 15% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    46.8 g

Zsír

  • Összesen
    47.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1020.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    545 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    90.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    139.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    292 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1527 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3312 micro
Összesen 977 kcal
  • 15% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    187.1 g

Zsír

  • Összesen
    189 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    381 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4080.6 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    409 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    700 mg
  • Foszfor
    2179 mg
  • Nátrium
    413 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    360.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    559.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    649 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    581 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1169 micro
  • Kolin:
    496 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6106 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13247 micro
Összesen 3908 kcal
  • 15% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    39.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    435 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    943 micro
Összesen 279 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztát tegyük fel főni. A tökmagot száraz serpenyőben pirítsuk meg, sózzuk. Ezt követően tegyük egy magasabb falú pohárba, öntsük hozzá az olívaolajat, és botmixerrel pépesítsük.
  2. A paraj szárait távolítsuk el, és alaposan mossuk meg, szárítsuk le. Serpenyőben kevés olívaolajon a parajt hirtelen forgassuk át, amíg a levelek kissé összeesnek. Adjunk hozzá zúzott fokhagymát, majd a tökmagpürét és a mascarponét. Alaposan forgassuk össze, ízesítsük sóval, borssal. Ha nem elég krémes, kevés tejszínnel dúsítsuk.
  3. A tésztát a főzővízből egyből tegyük a mártásba, nem kell lecsepegtetni. Forgassuk össze, és kész.
  4. Tálaljuk azonnal, adjunk hozzá grillezett szűzérméket.

A sertéssülthöz

  1. A szűzpecsenyét tisztítsuk meg a hártyáktól, majd ízesítsük törött borssal, és kenjük be vékonyan mustárral. Serpenyőben hevítsünk olajat, majd süssünk kérget a húsra. Pihentessük 15 percet, majd szeleteljük fel érmékre.
  2. Tálalás előtt sózzuk meg, majd bordázott grill serpenyőben (ennek hiányában normál serpenyőben) süssük oldalanként egy-egy percet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 8 p
  • Sütés ideje: 3 p

A neten bogarásztam az alapreceptet, amit kicsit feljavítottam a grillezett szűzpecsenyével.  

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...