Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolbásszal töltött egészben sült sertésszűz

Kolbásszal töltött egészben sült sertésszűz
Kolbásszal töltött egészben sült sertésszűz
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ünnepekkor nagy divat sertésszűzből alkotni a konyhában, úgyhogy idén ezt alkottam:)

hozzávalók / 6 adag

A kolbászhoz

A sertésszűzhez

ajánlat

Köretnek rizottót vagy esetleg párolt zöldségeket ajánlok. Akár párolt káposztát is lehet mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

A kolbászhoz

  1. A rizst elkészítjük párolt rizsnek, és a többi hozzávalóval együtt összekeverjük, gyúrjuk, kivéve a fokhagymát, azt reszeljük bele.
  2. Lefedve a hűtőben pihentessük egy fél órát. Erre azért van szükség, mert ez idő alatt az alapanyagok úgymond "összeérnek", jobban kieresztik a fűszerek a zamatukat.

A sertésszűzhez

  1. A szüzet hártyázzuk le. Szúrjuk fel hosszában egy hosszú késsel, vagy akár egy fenő acéllal tágítsuk a szűz belsejét. A kolbásztölteléket tömködjük a szűzbe szorosan, de a szűz mindkét végén hagyjunk helyet, ne lógjon ki a töltelék. A fűszereket keverjük ki kevés olajjal, és jól dörzsöljük be a húst.
  2. 1-2 órát pihentessük lefedve a húst hűtőben, hogy a hús puhuljon és magába szívja a fűszereket.
  3. Hevítsük fel a serpenyőt kevés olajjal, közepes lángon lassan pirítsuk le minden oldalról a szüzet pirosra.
  4. Közben melegítsük elő a sütőt 150 C-ra. Párolni fogjuk benne a húst, ezért ha nincs a sütőnkben párolási lehetőség, akkor a sütő aljába tegyünk vízzel felengedett hőálló edényzetet/tepsit. Így elég párát fog kapni majd a hús.
  5. Kivesszük a húst a serpenyőből, és irdaljuk be éles késsel, kb. olyan vastagon, ahogy majd a végén szeletelni kívánjuk. Tegyük tepsibe. A serpenyőben lévő maradék zsiradékot öntsük fel kevés vízzel vagy alaplével/húslevessel, és forraljuk ki.
  6. Öntsük rá a húsra, és tegyük be párolni sütőbe kb. 25 percre.
  7. Ezután vegyük ki a párolni való folyadékot, amit betettünk, és pirítsuk tovább 180 C-on 10-15 percig.
  8. Vágjuk fel szép szeletekre/darabokra. Ha esetleg a kolbász nem sült meg teljesen, nyugodtan tegyük vissza sülni pár percre. Pecsenyelével tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 46 658
elküldve: 2
receptkönyvben: 45
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Szabó Richárd

Mióta szakács: 2013.12.23.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sertés szűzpecsenye töltve, kolbászos sertésszűz, szűzpecsenye kolbásszal töltve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1350
darált sertéshús 1.5 kg
rizs 1 bögre
fűszerpaprika 3 teáskanál
3 kávéskanál
bors 2 kávéskanál
köménymag 1 kávéskanál
fokhagyma 3 gerezd
petrezselyem 5 csipet
tojás 3 db
sertésszűz 4 db
4 teáskanál
bors 4 teáskanál
köménymag 2 kávéskanál
cayenne bors 3 csipet
majoranna 4 teáskanál
napraforgó olaj 3 dl
víz 2 dl