r
Nosalty Logó

Kolbásszal töltött egészben sült sertésszűz

Szabó Richárd
Kolbásszal töltött egészben sült sertésszűz
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A kolbászhoz

A sertésszűzhez

1350
Kalória
125.8g
Fehérje
27g
Szénhidrát
78.8g
Zsír
481.9g
Víz
464.2g
Koleszterin
961.7mg
Élelmi rost
103mg
Cukor
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A kolbászhoz

A sertésszűzhez

Összesen 1350 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A kolbászhoz

A sertésszűzhez

Összesen 8100 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A kolbászhoz

A sertésszűzhez

Összesen 186 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.8 g

Zsír

  • Összesen
    78.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    464 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4566.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    1445 mg
  • Nátrium
    2721 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    481.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    515 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 1350 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    754.8 g

Zsír

  • Összesen
    472.7 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    206 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    136 g
  • Koleszterin
    2785 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    27401.2 g
  • Cink
    68 mg
  • Szelén
    987 mg
  • Kálcium
    397 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    908 mg
  • Foszfor
    8670 mg
  • Nátrium
    16325 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    162 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    2891.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    24 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    114 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    549 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    29 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    226 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    530 micro
  • Kolin:
    3088 mg
  • Retinol - A vitamin:
    307 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    732 micro
Összesen 8100 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    627.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 186 kcal

Elkészítés

A kolbászhoz

  1. A rizst elkészítjük párolt rizsnek, és a többi hozzávalóval együtt összekeverjük, gyúrjuk, kivéve a fokhagymát, azt reszeljük bele.
  2. Lefedve a hűtőben pihentessük egy fél órát. Erre azért van szükség, mert ez idő alatt az alapanyagok úgymond "összeérnek", jobban kieresztik a fűszerek a zamatukat.

A sertésszűzhez

  1. A szüzet hártyázzuk le. Szúrjuk fel hosszában egy hosszú késsel, vagy akár egy fenő acéllal tágítsuk a szűz belsejét. A kolbásztölteléket tömködjük a szűzbe szorosan, de a szűz mindkét végén hagyjunk helyet, ne lógjon ki a töltelék. A fűszereket keverjük ki kevés olajjal, és jól dörzsöljük be a húst.
  2. 1-2 órát pihentessük lefedve a húst hűtőben, hogy a hús puhuljon és magába szívja a fűszereket.
  3. Hevítsük fel a serpenyőt kevés olajjal, közepes lángon lassan pirítsuk le minden oldalról a szüzet pirosra.
  4. Közben melegítsük elő a sütőt 150 C-ra. Párolni fogjuk benne a húst, ezért ha nincs a sütőnkben párolási lehetőség, akkor a sütő aljába tegyünk vízzel felengedett hőálló edényzetet/tepsit. Így elég párát fog kapni majd a hús.
  5. Kivesszük a húst a serpenyőből, és irdaljuk be éles késsel, kb. olyan vastagon, ahogy majd a végén szeletelni kívánjuk. Tegyük tepsibe. A serpenyőben lévő maradék zsiradékot öntsük fel kevés vízzel vagy alaplével/húslevessel, és forraljuk ki.
  6. Öntsük rá a húsra, és tegyük be párolni sütőbe kb. 25 percre.
  7. Ezután vegyük ki a párolni való folyadékot, amit betettünk, és pirítsuk tovább 180 C-on 10-15 percig.
  8. Vágjuk fel szép szeletekre/darabokra. Ha esetleg a kolbász nem sült meg teljesen, nyugodtan tegyük vissza sülni pár percre. Pecsenyelével tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Az ünnepekkor nagy divat sertésszűzből alkotni a konyhában, úgyhogy idén ezt alkottam:)

További receptek

Csípős tatár beefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek