r
Nosalty Logó

Szőlős-sajtos focaccia

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ammerländer
Szőlős-sajtos focaccia
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 439 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3500 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 294 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 439 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.7 g

Zsír

  • Összesen
    139 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3709.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    1194 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    251 mg
  • Foszfor
    1351 mg
  • Nátrium
    694 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    456.5 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    245.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    702 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    377 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    649 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1064 micro
Összesen 3500 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 294 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet, a cukrot, a sót és az instant élesztőt egy nagy tálba kimérjük. Hozzáadjuk a felkockázott vajat, és összemorzsoljuk.
  2. A tejet hozzáöntjük, és belereszeljük a Tilsiter sajtot is. Határozott mozdulatokkal közepesen lágy tésztát gyúrunk belőle, amit aztán hagyunk a duplájára kelni.
  3. A megkelt tésztát egy pindurit átgyúrjuk, majd kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt gáztepsire fektetjük. Ujjaink hegyével alaposan benyomogatjuk - így nyeri el jellegzetes alakját a tészta.
  4. Meglocsoljuk olívaolajjal, majd egy ecset segítségével egyenletesen bekenjük a tészta felületét. A tetejét félbevágott szőlőszemekkel, rozmaringlevelekkel, frissen őrölt fekete borssal és pisztáciával díszítjük.
  5. 190°C-ra előmelegített sütőben nagyjából fél óra alatt aranybarnára sütjük. Melegen vagy hidegen, szendvicsként vagy magában, reggelire vagy vacsorára egyaránt nagyszerű választás.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1330
  • Feltöltés dátuma: 2020. október 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szőlős-sajtos focaccia
Ammerländer 19 recept

Most, hogy a szőlőszemek ilyen vidáman mosolyognak ránk minden bolt és zöldséges polcain, itt az ideje elővenni a legtutibb receptjeinket. A focaccia például egy szuper, egyszerűen elkészíthető és nagyon sokoldalúan felhasználható kenyérféle a Ligur-tenger partvidékéről, amihez kifejezetten jól passzol a szőlő, akármilyen fajtát is használjunk. Mi most adtunk az élvezeteknek, és a tésztát sajttal turbóztuk - próbáljátok ki ti is, mert az egyik leggyorsabban elkészíthető pékáru!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek