Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szőlős focaccia

Szőlős focaccia
Szőlős focaccia
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A focaccia egy olasz lepény kenyér, amelyet előszeretettel készítek a családnak. Sokat utazom Olaszországba, és nagy kedvencemmé vált. Ezt a receptet egy olasz ismerősömtől kaptam.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Feltét

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tésztához kb. 1 dl langyos, cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Majd az átszitált liszthez adjuk a többi hozzávalóval együtt, és tésztát dagasztunk belőle.
  3. Langyos helyen a duplájára kelesztjük.
  4. Ha megkelt a tészta, kétfelé vesszük, átgyúrjuk, és kb. 30x40-es téglalap alakúra kinyújtjuk.

Feltét

  1. A tésztát megszórjuk a cukor felével, rálocsoljuk az olaj felét, és kirakjuk a felezett és kimagozott, a fele adag szőlőszemmel.
  2. Kinyújtjuk a másik fél tésztát is, majd betakarjuk vele az szőlőszemeket.
  3. A tészta tetejét kirakjuk a megmaradt szőlővel, megszórjuk a maradék cukorral, és meglocsoljuk a maradék olajjal.
  4. A tésztát letakarjuk, és fél óráig pihentetjük.
  5. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 35-40 percig sütjük
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 938
elküldve: 0
receptkönyvben: 48
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Judit69

Mióta szakács: 2014.11.15.
114 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

szőlős olasz lepény kenyér, olasz lepény kenyér szőlővel, kelt szőlős kenyér

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

604
víz 2 dl
cukor 1 teáskanál
friss élesztő 2.5 dkg
finomliszt 50 dkg
1 kávéskanál
olívaolaj 4 ek
szőlő 60 dkg
barna cukor 10 dkg
olívaolaj 10 ek