r
Nosalty Logó

Szőlős-mazsolás pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dórcika
Szőlős-mazsolás pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 703 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2809 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 249 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1612.1 g
  • Cink
    69 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    450 mg
  • Nátrium
    774 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 703 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.6 g

Zsír

  • Összesen
    121.9 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6448.5 g
  • Cink
    278 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    714 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    482 mg
  • Foszfor
    1799 mg
  • Nátrium
    3096 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    361.8 g
  • Cukor
    151 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    480.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    714 micro
Összesen 2809 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    569.7 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 249 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt 1 dl langyos víz és 1 tk porcukor keverékében felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzákeverjük a többi porcukrot, a sót, a szőlőmagőrleményt, az olajat és felfutott élesztőt, azután annyi langyos vizet aduk hozzá, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Alaposan kidagasztjuk, majd letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
  2. A mazsolát a likőrborba áztatjuk, a szőlőt leszemezzük.
  3. A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd egy 30 cm-es körré formázzuk. A szőlőszemeket enyhén a tésztába nyomkodjuk, meglocsoljuk 2-3 ek szőlőmagolajjal, megszórjuk barna cukorral és friss kakukkfűvel. 20 perc kelesztés után, 180 °C-on kb. 35 percig sütjük, majd félidőben rászórjuk a lecsepegtetett mazsolát.
  4. Ha a pizza megsült, rácsipkedjük a sajtot (ami a melegtől szépen megolvad), és azonnal cikkekre vágva kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1072
  • Feltöltés dátuma: 2019. október 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szőlős-mazsolás pizza
Dórcika 3 recept

Az egészséges ételek fogyasztásának a híve vagyok. Imádom a szőlőt, a mazsolát, ami most feltétként egy édes pizzára került, kevés kéksajttal megbolondítva. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!