r
Nosalty Logó

Szoljanka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Szoljanka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 596 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2380 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 78 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2807.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    2667 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    438 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    9483 micro
  • Lut-zea
    364 micro
Összesen 596 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.1 g

Zsír

  • Összesen
    127.4 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11229.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    10667 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.2 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    776.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    309 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    83 micro
  • β-karotin
    1750 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    37931 micro
  • Lut-zea
    1455 micro
Összesen 2380 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1274 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 78 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalámit, a felvágottat, uborkát és a paprikákat kb. 1x1 cm-es kockákra daraboljuk. A hagymát apróra vágjuk. A fokhagymát összezúzzuk.
  2. A sonkát megpirítjuk, hozzáadjuk a felvágottat, és tovább pirítjuk, majd a szalámit is hozzáadjuk, és tovább pirítjuk. Most hozzátesszük a hagymát, és üvegesre pároljuk. Ha esetleg odakapna, öntsünk hozzá egy kis vizet.
  3. Beletesszük a paprikákat, ketchup-öt, sűrített paradicsomot, erős pistát, fokhagymát, és pár percig rotyogtatjuk. Majd hozzáadjuk az uborkát, a fűszereket, felöntjük a levessel és 1 dl uborkalével. Kb. 20 percig főzzük. Ha szükséges, sóval, borssal ízesítsük.
  4. Legjobb a fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni, mert felmelegítve finomabb.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 42731
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 16.

Ajánló

Tálaljuk egy citromkarikával, jó sok tejföllel és kenyérrel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Habár a szoljanka egy orosz egytálétel, az itteni szoljanka az egykori NDK-ban volt népszerű, és biztos minden háziasszonynak megvolt a saját bevált receptje, amit aszerint variált, hogy éppen mi volt a hűtőben. Felvágott, sült maradékok vagy akár főtt hús is. A szoljankának jó sűrűnek kell lennie. Lehet burgonyával meg kukoricával is gazdagítani.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...