Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szoljanka

Szoljanka
Szoljanka
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Habár a szoljanka egy orosz egytálétel, az itteni szoljanka az egykori NDK-ban volt népszerű, és biztos minden háziasszonynak megvolt a saját bevált receptje, amit aszerint variált, hogy éppen mi volt a hűtőben. Felvágott, sült maradékok vagy akár főtt hús is. A szoljankának jó sűrűnek kell lennie. Lehet burgonyával meg kukoricával is gazdagítani.
 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tálaljuk egy citromkarikával, jó sok tejföllel és kenyérrel.

Szólj hozzá!

elkészítés

A szalámit, a felvágottat, uborkát és a paprikákat kb. 1x1 cm-es kockákra daraboljuk. A hagymát apróra vágjuk. A fokhagymát összezúzzuk.

A sonkát megpirítjuk, hozzáadjuk a felvágottat, és tovább pirítjuk, majd a szalámit is hozzáadjuk, és tovább pirítjuk. Most hozzátesszük a hagymát, és üvegesre pároljuk. Ha esetleg odakapna, öntsünk hozzá egy kis vizet.

Beletesszük a paprikákat, ketchup-öt, sűrített paradicsomot, erős pistát, fokhagymát, és pár percig rotyogtatjuk. Majd hozzáadjuk az uborkát, a fűszereket, felöntjük a levessel és 1 dl uborkalével. Kb. 20 percig főzzük. Ha szükséges, sóval, borssal ízesítsük.

Legjobb a fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni, mert felmelegítve finomabb.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





 

  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 33 580
elküldve: 15
receptkönyvben: 145
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

sonkás-szalámis pikáns leves savanyú uborkával, mindent bele leves

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

omari
omari / omari Sat, 2010-02-27 20:01

Én egy orosz barátnőmtől tanultam a szoljanka leves elkészítését. Ami a következő:
Az egésznek az alapja egy nagyon jó húsleves, amit többféle húsból főznek. (Ha hozzájutok fácánt is teszek bele, azzal nagyon finom). Amikor elkészül a húsokat kockára vágom, félreteszem.
Készítek egy ragut: apróravágott hagymát megpárolom, 2 gerezd fokhagymát rátörök, egy kis kanál pirospaprika, só, egy evőkanálnyi sűrített paradicsom, 2-3 babérlevél, kockára vágott sonka, 3 db savanyú uborka aprítva, 2 db virsli karikára vágva, egy kis húslével megpárolom. (Eredeti recept apróra vágott vesét is ír, de azt én elhagyom). Amikor kész ráteszem az összeaprított leveshúst, és felöntöm a húslevessel. Tálaláskor a tányérba teszünk egy karika citromot, 2-3 szem olajbogyót, 1 kanál tejfölt, és erre szedjük a forró levest.

HZ1012
HZ1012 Mon, 2011-07-18 19:15

Ma a barátnőm megkínált egy ilyen "levessel". Már ha levesnek lehet nevezni, mert annyira sűrű. Mivel még sosem ettem ilyet, hát itt rákerestem a szoljankára. És pontosan az volt, amit omari leírt. Még olajbogyó is volt benne. Ez lehet az igazi orosz recept. Barátnőm is évekig élt Oroszországban, biztos ott tanulta. Én is ki fogom próbálni.
Kösz, hogy megosztottátok a receptjeiteket!

HZ1012
HZ1012 Mon, 2011-07-18 19:14

Ma a barátnőm megkínált egy ilyen "levessel". Már ha levesnek lehet nevezni, mert annyira sűrű. Mivel még sosem ettem ilyet, hát itt rákerestem a szoljankára. És pontosan az volt, amit omari leírt. Még olajbogyó is volt benne. Ez lehet az igazi orosz recept. Barátnőm is évekig élt Oroszországban, biztos ott tanulta. Én is ki fogom próbálni.
Kösz, hogy megosztottátok a receptjeiteket!

Peres Anna
Peres Anna Tue, 2010-02-16 19:21

Kedves Mária!
Nagyon szépen köszönöm, hogy utánajártál és elkészítetted! Ha esszük majd, mindig emlegetni fogunk Téged!
Peres Anna

glaser
Glaser / glaser Wed, 2010-02-17 09:12

Kedves Anna!
Nagyon szivesen es jo etvagyat. Remelem izleni fog.
Minden jot kivanok Maria Glaser

601
sonka 200 g
szalámi 200 g
felvágott 400 g
vöröshagyma 4 közepes fej
paprika 4 db
csemegeuborka 4 db
ketchup 100 ml
sűrített paradicsom 3 ek
fokhagyma 3 gerezd
alaplé 1 l
csípős paprikakrém 1 ek
babérlevél 1 db
szegfűbors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint