r
Nosalty Logó

Gombás ravioli tejszínes mártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Foxpost
Gombás ravioli tejszínes mártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Gombás töltelék

Tejszínes mártás

Friss tészta

Összesen 856 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Gombás töltelék

Tejszínes mártás

Friss tészta

Összesen 3421 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Gombás töltelék

Tejszínes mártás

Friss tészta

Összesen 165 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2785.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    618 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    724 mg
  • Nátrium
    1276 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    336.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    316 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    303 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    3443 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 856 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.1 g

Zsír

  • Összesen
    172.6 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    972 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11141.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    268 mg
  • Kálcium
    2473 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    2898 mg
  • Nátrium
    5105 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    317.2 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1344.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1263 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    223 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    780 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    588 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    13771 micro
  • Lut-zea
    1215 micro
Összesen 3421 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    539.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    667 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

Gombás töltelék

Tejszínes mártás

Friss tészta

Elkészítés

Gombás töltelék

  1. Először pirítsuk meg az apró kockákra vágott bacont egy kevés olívaolajon. Ezután futassuk meg rajta a finomra vágott lilahagymát és fokhagymát.
  2. Adjuk hozzá a szeletekre vágott gombát, sózzuk, borsozzuk meg. Hagyjuk a levét elfőni, majd pirítsuk le az aszalt paradicsommal együtt.
  3. Miután elkészült, hagyjuk kihűlni, és öntsük egy keverőtálba. Tegyük hozzá a reszelt parmezán sajtot, a ricottát és a finomra vágott kakukkfüvet. Turmixoljuk össze kissé rusztikus pástétommá.

Tejszínes mártás

  1. A tejszínt forraljuk fel, adjuk hozzá a reszelt parmezán sajtot, a finomra vágott kakukkfüvet és a borsot.
  2. Szedjük bele a megfőtt raviolit, forgassuk össze alaposan. Ha kissé sűrű lenne a szósz, adjunk hozzá egy kevés főzővizet is.
  3. Tálaljuk friss kakukkfűvel, parmezánnal és frissen őrölt borssal.

Friss tészta

  1. Gyúrjuk össze a lisztet a felvert tojásokkal és a sóval. Ha túl száraznak találnánk, adjunk hozzá 2-3 evőkanál vizet.
  2. Gyúrjuk egészen addig, amíg szép sima lesz a tészta. Takarjuk be fóliával, és pihentessük fél órát.
  3. Ha van tésztagépünk, akkor 6-os fokozatig nyújtsuk ki, ami nagyjából 1mm vastagságú.
  4. A ravioli készítő formát lisztezzük ki alaposan, majd tegyük rá a kinyújtott tésztát. Finoman nyomkodjuk bele a mélyedésekbe.
  5. Tegyük bele a gombás tölteléket, majd fedjük le tésztával. Sodrófával menjünk rajta végig, ezután kiszedhetjük a kész raviolikat.
  6. Enyhén forrásban lévő vízben főzzük ki a tésztákat 3-4 perc alatt, majd szedjük át a tejszínes mártásba.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 46
  • Össznézettség: 8779
  • Feltöltés dátuma: 2021. szeptember 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás ravioli tejszínes mártással
Foxpost 10 recept

Az ősz beköszöntével eljött a gombaszezon is sokunk nagy örömére. Töltelékként, tésztával és tejszínnel párosítva nagyszerű fogást készíthetünk belőle.

Hozzávalók

Gombás töltelék

Tejszínes mártás

Friss tészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek