r
Nosalty Logó

Gombás ravioli tejszínes mártással

Foxpost
Gombás ravioli tejszínes mártással
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Gombás töltelék

Tejszínes mártás

Friss tészta

856
Kalória
38.5g
Fehérje
79.3g
Szénhidrát
43.1g
Zsír
336.1g
Víz
242.9g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
11.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Gombás töltelék

Tejszínes mártás

Friss tészta

Összesen 856 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Gombás töltelék

Tejszínes mártás

Friss tészta

Összesen 3421 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Gombás töltelék

Tejszínes mártás

Friss tészta

Összesen 165 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2785.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    618 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    724 mg
  • Nátrium
    1276 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    79.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    336.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    316 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    303 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    3443 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 856 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.1 g

Zsír

  • Összesen
    172.6 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    972 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11141.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    268 mg
  • Kálcium
    2473 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    2898 mg
  • Nátrium
    5105 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    317.2 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1344.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1263 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    223 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    780 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    588 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    13771 micro
  • Lut-zea
    1215 micro
Összesen 3421 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    539.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    667 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 165 kcal

Elkészítés

Gombás töltelék

  1. Először pirítsuk meg az apró kockákra vágott bacont egy kevés olívaolajon. Ezután futassuk meg rajta a finomra vágott lilahagymát és fokhagymát.
  2. Adjuk hozzá a szeletekre vágott gombát, sózzuk, borsozzuk meg. Hagyjuk a levét elfőni, majd pirítsuk le az aszalt paradicsommal együtt.
  3. Miután elkészült, hagyjuk kihűlni, és öntsük egy keverőtálba. Tegyük hozzá a reszelt parmezán sajtot, a ricottát és a finomra vágott kakukkfüvet. Turmixoljuk össze kissé rusztikus pástétommá.

Tejszínes mártás

  1. A tejszínt forraljuk fel, adjuk hozzá a reszelt parmezán sajtot, a finomra vágott kakukkfüvet és a borsot.
  2. Szedjük bele a megfőtt raviolit, forgassuk össze alaposan. Ha kissé sűrű lenne a szósz, adjunk hozzá egy kevés főzővizet is.
  3. Tálaljuk friss kakukkfűvel, parmezánnal és frissen őrölt borssal.

Friss tészta

  1. Gyúrjuk össze a lisztet a felvert tojásokkal és a sóval. Ha túl száraznak találnánk, adjunk hozzá 2-3 evőkanál vizet.
  2. Gyúrjuk egészen addig, amíg szép sima lesz a tészta. Takarjuk be fóliával, és pihentessük fél órát.
  3. Ha van tésztagépünk, akkor 6-os fokozatig nyújtsuk ki, ami nagyjából 1mm vastagságú.
  4. A ravioli készítő formát lisztezzük ki alaposan, majd tegyük rá a kinyújtott tésztát. Finoman nyomkodjuk bele a mélyedésekbe.
  5. Tegyük bele a gombás tölteléket, majd fedjük le tésztával. Sodrófával menjünk rajta végig, ezután kiszedhetjük a kész raviolikat.
  6. Enyhén forrásban lévő vízben főzzük ki a tésztákat 3-4 perc alatt, majd szedjük át a tejszínes mártásba.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 20 p

Az ősz beköszöntével eljött a gombaszezon is sokunk nagy örömére. Töltelékként, tésztával és tejszínnel párosítva nagyszerű fogást készíthetünk belőle.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek