Fekete fokhagyma

Fekete fokhagyma

Leírás

A fekete fokhagyma friss fokhagymából készül fermentálással. Az eljárás során a fokhagymát hosszabb ideig (több hétig) 60–90°C-os hőmérsékleten, kontrollált 80–90%-os páratartalom alatt tartják, aminek következtében Maillard-reakció játszódik le. A gerezdek a folyamat során feketévé válnak, állaguk zselésedik, ízük megváltozik, édessé, földessé válik. A fermentálás során a fokhagyma allicintartalma jelentősen csökken, emiatt kevésbé jellemző a fekete fokhagymára a hagyományos fokhagyma erős, intenzív illata és íze.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Sötét, hűvös, száraz, szellős helyen.

100g Fekete fokhagyma

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

Hány kalória

gramm

fekete fokhagyma?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

Meleg előételek karácsonyra

Ha az első fogást sem hidegen tálalnád, akkor válasz valamilyen meleg előételt karácsonyra. Ezek alapból egy kicsit különlegesebbek, így biztosan elkápráztatod majd a vendégsereget velük.

Nosalty

További cikkek

Titkos, föld alatti bár nyílt az Andrássy úton

A W Budapest hotel alagsorában nyílt meg a szálloda sejtelmes hangulatú bárja, amely több fronton is biccent a főváros különleges történelme felé. Elfeledett titkok és misztikum, impozáns épületekről elnevezett koktélok várják a betérő vendégeket, érkezzenek akár az ajtón, akár az étterem mosdóján keresztül.