Fekete fokhagyma

A fekete fokhagyma friss fokhagymából készül fermentálással. Az eljárás során a fokhagymát hosszabb ideig (több hétig) 60–90°C-os hőmérsékleten, kontrollált 80–90%-os páratartalom alatt tartják, aminek következtében Maillard-reakció játszódik le. A gerezdek a folyamat során feketévé válnak, állaguk zselésedik, ízük megváltozik, édessé, földessé válik. A fermentálás során a fokhagyma allicintartalma jelentősen csökken, emiatt kevésbé jellemző a fekete fokhagymára a hagyományos fokhagyma erős, intenzív illata és íze.
Bármikor.
Sötét, hűvös, száraz, szellős helyen.
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
0 g
fehérje
0 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
vitaminok
Ha az első fogást sem hidegen tálalnád, akkor válasz valamilyen meleg előételt karácsonyra. Ezek alapból egy kicsit különlegesebbek, így biztosan elkápráztatod majd a vendégsereget velük.
NosaltyFűszeres sütőtökkrémlevessel indul a mai buli, melyre rögvest egy hamisítatlan húsételt, pásztorpitét ajánlunk rá, végül pedig egy mesés baklavacroissant lesz a műsor zárószáma.
NosaltySzilveszterkor a buli sztárja nem más, mint a pogácsa! Könnyen falható, izgalmas ízekkel kényeztet, és a lazább, bulis hangulathoz is remekül passzol. Készíts egy adagot, és indítsd az újévet stílusosan a legjobb csemege társaságában!
NosaltySosem találod ki, melyik filléres fűszer segíthet új életre kelteni a kedvenc orchideádat!
A W Budapest hotel alagsorában nyílt meg a szálloda sejtelmes hangulatú bárja, amely több fronton is biccent a főváros különleges történelme felé. Elfeledett titkok és misztikum, impozáns épületekről elnevezett koktélok várják a betérő vendégeket, érkezzenek akár az ajtón, akár az étterem mosdóján keresztül.
A mai menü garantáltan elnyeri a családod tetszését, hiszen mennyei almaleves, laktató gombás csirkemell és fincsi banánkenyér kapott helyet benne.