r
Nosalty Logó

Szilvás pite vaníliasodóval

Szabcsycake
Szilvás pite vaníliasodóval
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Szilvás töltelék

Vaníliasodó

450
Kalória
7.8g
Fehérje
55.2g
Szénhidrát
21.6g
Zsír
98.2g
Víz
103.1g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
23.2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Szilvás töltelék

Vaníliasodó

Összesen 450 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Szilvás töltelék

Vaníliasodó

Összesen 2699 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Szilvás töltelék

Vaníliasodó

Összesen 182 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    55.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    98.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 450 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    46.6 g

Zsír

  • Összesen
    129.8 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    619 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3119.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    1050 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    1092 mg
  • Nátrium
    781 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    331.5 g
  • Cukor
    139 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    589.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    790 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    374 mg
  • Retinol - A vitamin:
    713 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    864 micro
  • β-crypt
    143 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    775 micro
Összesen 2699 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 182 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet, porcukrot, sütőport összekeverjük egy nagy tálban, majd hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat és zsírt.
  2. Szétmorzsoljuk a lisztes keverékkel, majd beleütjük az 1 tojássárgáját és az 1 ek tejfölt. Összedolgozzuk a tésztát, és hűlni hagyjuk 1 órára hűtőben.
  3. Miután lehűlt, lisztes felületen kicsit átdolgozzuk, majd kinyújtjuk.
  4. Pite formába rakjuk, megszórjuk búzadarával, és ráöntjük a szilvás tölteléket, majd 180 fokon 25 percig sütjük.

Szilvás töltelék

  1. A szilvát megmossuk, kimagvazzuk, és feldaraboljuk (nem kell apróra).
  2. Egy főzőedénybe rakjuk, megcukrozzuk, majd picit állni hagyjuk.
  3. Negyed óra elteltével kis lángon főzni kezdjük, meglocsoljuk egy kis citromlével, mikor már picit szét főtt és levet engedett, de még darabos, külön a vizet és a pudingport kikeverjük, és a szilvához öntjük.
  4. Összefőzzük, és kész is a töltelék.

Vaníliasodó

  1. A tejet, pudingport és a tojást összekeverjük (én Shaker-ben szoktam :) ) majd egy főzőedénybe öntjük, belerakjuk a kétféle cukrot, és összefőzzük.
  2. Ha kész, egy hőálló edénybe öntjük, és fóliával letakarjuk, így hagyjuk kihűlni.
  3. Ha kihűlt a pite és az öntet, együtt tálaljuk őket. Jó étvágyat kívánok :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Mivel szilva szezon van :) nagyon szeretem a pitét, és könnyű elkészíteni, ezért gondoltam, hogy kiváló édesség lesz ebben a nagy melegben :)

További receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...