Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pite vaníliás szilvakompóttal töltve

Pite vaníliás szilvakompóttal töltve
Pite vaníliás szilvakompóttal töltve
85 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept az egyik kedvencem, így gyakran készítem. Igazi friss szilvából, de mirelit, vagy üveges szilva is ugyanúgy használható.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A kompóthoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szilvákat mossuk meg, daraboljuk fel. 75 g cukorral, 1 vaníliás cukorral és a pudingporral főzzük őket kompóttá. Ha készen van, vegyük le a tűzhelyről, és adjuk hozzá a mandulát, illetve a tejfölt.
  2. Hagyjuk hűlni, amíg elkészítjük a pite tésztáját.
  3. Ehhez a lisztből, a vajból, 100 g cukorral, sóval, vaníliával és 1 db tojással egynemű tésztát gyúrunk.
  4. Ha kész, vegyük el a tészta 2/3 -át. 1/3-ot rakjunk félre később a rácsokhoz. A nagyobb mennyiségű tésztadarabot nyomkodjuk bele egy kivajazott, kb. 26 cm -es tortaformába, egyenletesen vékonyan, körbe egészen fel a széléig, majd villával szurkáljuk meg, és szórjunk még rá egy maroknyi mandulát.
  5. Erre már rátehetjük a kissé hűlt kompótot, és dekoráljuk a tésztánkat a félrerakott tésztából készült vékony rácsokkal.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 420
elküldve: 4
receptkönyvben: 128
elkészítve: 3/9
Facebookon megjelent: -

szakács

szanten

Mióta szakács: 2013.01.11.
54 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szilvás pite, kompótos-pudingos pite, vaníliapudingos pite szilvakompóttal

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

592
finomliszt 300 g
vaj 200 g
cukor 100 g
1 csipet
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 1 db
vaj 1 ek
szilva 1 kg
vaníliás pudingpor 1 tasak
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 75 g
mandula 50 g
tejföl 200 g